Megérkezett az áprilisi hó Magyarországra, kifehéredett a táj a Mátrában

2024.04.22. 07:05
Egy intenzív csapadékmező érte el Magyarország északi részét vasárnap este. A csapadék havazásba váltott át, így hétfő reggelre igazi téli tájjá változott át a Kékestető. A hét többi napján szintén záporokra és zivatarok kialakulására kell készülni.

Vasárnap este intenzívebb csapadékmező érte el az Északi-középhegységet. A hőmérséklet sokfelé 0 Celsius-fok alá esett, így az eső gyorsan havazásba váltott át – írja az Időkép.

Magyarország legmagasabb pontján, a Kékestetőn nagy pelyhekben havazott.

A webkamera felvételei alapján órákon át hullott a hó, így hétfő reggelre téli tájjá változott át a Mátra.

Az Astromet közösségi oldal szintén intenzív havazásról számolt be. A hóréteg gyorsan gyarapodott, fél óra alatt csaknem 2 centiméter csapadék esett. 

Mint írtuk, hétfőn az éjszakai csapadékzóna és a vastagabb felhőzet kora délutánra északkelet felé levonul. Mögötte sok gomolyfelhő képződik, amelyek késő délutántól összeesnek, de hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen addig is kisüt a nap. Országszerte felhős idő várható, ám napközben előbújhat a nap. A maximumok 9 és 15 Celsius-fok között alakulnak, fronthatás nem várható. A hét többi napján szintén kialakulhatnak záporok, zivatarok, és a szél is megerősödik.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.