Lábon harapott egy medve egy önkéntes tűzoltót Gerebesen

2024.04.21. 21:21
Vasárnap lábon harapott egy medve egy önkéntes tűzoltót a szlovákiai Gerebesen. A férfi túlélte a támadást, de sokkos állapotba került.

Egy önkéntes tűzoltó Gerebesen egy túraútvonalon szeretett volna eljutni a Ľadonhora nevű hegyre, amikor medve támadt rá – adta hírül az Új Szó vasárnap este.

A falu polgármestere számolt be arról, hogy délelőtt a tűzoltóval együtt vettek részt egy szakmai előadáson, majd a férfi délután felhívta őt, hogy megtámadta egy medve. Hozzátette,

a vadállat a férfi bal combjának belső részét harapta meg.

A tűzoltó zúzódásokat is szenvedett a jobb csípőjén. A szerettei a segítségére siettek, majd végül a felesége kórházba vitte.

„Sokkot kapott, nagyon megrémült. Azonnal értesítettem a beavatkozó csapatot, amint megérkeznek, indulunk a helyszínre” – mondta a polgármester. 

Mint megírtuk, egyre szaporodnak a medvetámadások Szlovákiában, néhány napja két túrázót sebesített meg súlyosan egy állat. A túrázók állítólag letértek a kijelölt útvonalról, a támadás után pedig mentőhelikopterrel kellett őket kórházba vinni. Az elszaporodó támadások miatt a szlovák parlament a medvék kilövési engedélyének enyhítését tervezgeti.