Felborult egy gyerekekkel teli busz Németországban

2024.04.21. 20:01
Vasárnap balesetet szenvedett egy középiskolásokkal teli emeletes autóbusz a németországi Sauerland régióban. A jármű Angliába tartott. Egy hónapon belül ez már a harmadik buszbaleset az országban.

A 14 és 15 éves gyerekeket érintő autóbusz-balesetben négyen – három fiú és egy lány – súlyosan megsérültek. A német média szerint a jármű eddig tisztázatlan okokból letért a sávról. Az érintett A45-ös autópályát lezárták.

A beszámolók szerint összesen 67 diák, valamint öt tanár indult Marburgból angliai osztálykirándulásra, amikor a busz Wenden közelében, Dortmund irányába haladva balesetet szenvedett. 

A BUSZ LETÉRT AZ ÚTTESTRŐL, ÉS AZ OLDALÁRA BORULT.

A dortmundi rendőrség tájékoztatása szerint az iskolai kirándulást elhalasztották. Közölték azt is, hogy 28 gyermek, valamint az 54 éves buszsofőr orvosi ellátásban részesült, a négy súlyos sérültet kórházban kezelik. Hozzátették, hogy senki nincs életveszélyes állapotban. A kísérő tanárok nem sérültek meg, de sokkos állapotban vannak.

Mint írtuk, márciusban két súlyos buszbaleset is történt Németországban. Legutóbb több mint húsz ember megsérült, amikor egy hatvan utast szállító távolsági autóbusz balesetet szenvedett egy nyugat-németországi autópályán. A busz Észak-Rajna–Vesztfália tartományban, az A44-es autópályán letért az úttestről, és az oldalára zuhant.

Két nappal korábban a Flixbus egyik távolsági járata karambolozott Németországban, Lipcse közelében. A busz Berlinből indult Nürnberg irányába, és a végállomása Zürich lett volna. A balesetben legalább öt ember meghalt, az egyik utas beszámolója szerint a tragédia előtt a két, szolgálatban lévő sofőr hangosan vitatkozott egymással, ami könnyen elterelhette a vezető figyelmét az útról. A busztársaság úgy tudja, hogy mindkét sofőr betartotta az előírt pihenési idejét.