Felér egy csodával, hogy nem történt tömegszerencsétlenség az M0-s autóúton

2024.04.21. 12:50
A zsúfolt M0-s autóút belső sávjában kezdett tolatásba egy BMW-s. Az esetet egy kamera is rögzítette. A felvétel alapján talán elmondható, hogy nem mindenki való a volán mögé.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közösségi oldalán osztott meg egy felvételt, amin az látható, hogy egy fehér BMW az M0-s autóút belső forgalmi sávjában vészvillogó használata mellett rükvercbe kapcsol, és tolatásba kezd, miközben a zsúfolt autópályán egymást érik a járművek.

A bejegyzésben azt írják: van az úgy, hogy az ember benéz egy kihajtót, túlszalad rajta. Na de akkor sem csinálsz ekkora őrültséget, hogy elkezdesz visszatolatni az M0-s belső sávjában. Kész csoda, hogy nem lett baleset. Az ilyen felvételek alapján elmondható: nem az a durva, hogy mennyi baleset van, hanem hogy „csak” ennyi történik az utakon.

A posztban továbbá ajánlják, hogy ha valaki eltévesztene egy kihajtót, ne tolasson, ne forgolódjon a pályán, hanem menjen tovább, hiszen nem kell sokat vezetni a következő kihajtóig, ott pedig lesz lehetőség biztonságosan újratervezni.