A Paks története során először az első helyen telel; Sós Csabának óhatatlanul van némi hiányérzete

Vágólapra másolva!
2023.12.11. 23:10
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

Egy forduló még hátra van az OTP Bank Liga 2023–2024-es évadának őszi feléből, de egyvalamit biztosan ki lehet jelenteni: a Paks története során először az első helyen telel! A remek szereplés kulcsszereplője Bognár György, aki először 2020. szeptember 26-án, az MTK Budapest ellen 4–0-ra megnyert meccsen ült a csapat kispadján, majd miután 2022 nyarán távozott (előbb negyedik, majd hatodik lett a Paks, mind a kétszer a legtöbb gólt szerezve), 2023. február 18-án a Mezőkövesd Zsóry elleni bajnokin tért vissza, és vasárnap, a Ferencváros 3–2-es legyőzésekor már kilencvenkettedszer irányította az élvonalban a Paksot. Egy forduló még hátra van az OTP Bank Liga 2023–2024-es évadának őszi feléből, de egyvalamit biztosan ki lehet jelenteni: a Paks története során először az első helyen telel! A remek szereplés kulcsszereplője Bognár György, aki először 2020. szeptember 26-án, az MTK Budapest ellen 4–0-ra megnyert meccsen ült a csapat kispadján, majd miután 2022 nyarán távozott (előbb negyedik, majd hatodik lett a Paks, mind a kétszer a legtöbb gólt szerezve), 2023. február 18-án a Mezőkövesd Zsóry elleni bajnokin tért vissza, és vasárnap, a Ferencváros 3–2-es legyőzésekor már kilencvenkettedszer irányította az élvonalban a Paksot.

Papp László kilencet nyert meg a mögöttünk lévő 99 országos ökölvívó-bajnokságból, de nem emiatt névadó, hanem felülmúlhatatlan három olimpiai aranya és a sportágra gyakorolt hatása miatt. Roy Jones Jr. egyszer sem lett olimpiai bajnok – igaz, a boksztörténelem egyik legnagyobb csalásával vették el tőle a szöuli 71 kilós győzelmet –, de az amerikai legenda négy súlycsoportban így is tíz éven át uralta a nagy profi világszervezeteket. Most a 100. Papp László ob díszvendége lesz: pénteken a névadó Gesztenyés-kerti szobrát koszorúzza meg, majd az utolsó két nap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban is tiszteletét teszi.

Sós Csabát a rövid pályás úszó Eb tapasztalatairól kérdeztük. A szövetségi kapitány arról is beszélt lapunknak, hogy „ha azok az úszók, akik az elmúlt három évben szállították az eredményeket – elsősorban Hosszú Katinkára, Milák Kristófra, Kenderesi Tamásra, Cseh Lászlóra, Verrasztó Dávidra gondolok –, nincsenek a csapatban, óhatatlanul van némi hiányérzete az embernek. Emiatt talán még intenzívebben voltam jelen Otopeniben, mint korábban, figyeltem, hogy az úszóink hogyan reagálnak a körülményekre, a téthelyzetre, s hogy például a döntőben képesek-e a legjobb úszásukra.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik