Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség a ferihegyi halálos balesetet okozó sofőr ellen

2024.04.21. 10:08
Péntek délelőtt hajtóvadászatot indított a rendőrség hét nepáli személy ellen, akik elmenekültek a gyorsforgalmin történt baleset helyszínéről. Azonosították a furgonjuk sofőrjét is, egy 21 éves moldáv férfit keres a rendőrség közúti baleset okozása miatt.

Közúti baleset okozása miatt adott ki elfogatóparancsot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A rendelkezésre álló adatok szerint a repülőtér irányából a város felé tartó Volkswagen Touareget Iavorschi Nicolai 21 éves moldovai állampolgár vezette, a helyszínről ő és hét nepáli utasa is elmenekült – közölte a rendőrség.

A BRFK emellett közölte, hogy embercsempészés miatt is indítottak eljárást a férfi ellen.

Április 18-án 22 óra körül a Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában nekicsapódott egy szemben közlekedő autónak. A szemből érkező magyar rendszámú kocsiban egy középkorú férfi és nő a helyszínen életét vesztette, a külföldi rendszámú jármű vezetője és utasai elmenekültek, a mögöttük érkező autóban ketten könnyebben sérültek meg.

A moldáv férfin kívül hét nepáli (hat férfi és egy nő) állampolgárt keresnek segítségnyújtás elmulasztása miatt. Ők a baleset idején az SUV-ben lehettek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményben tudatta, hogy az egyik autóból feszítővágó berendezés segítségével két embert szabadítottak ki, majd átadták őket a mentőknek. A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.