Donáth Anna: A Fidesz maga a háború, az erőszak, a bántalmazás

2024.04.21. 09:19
Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetője vasárnap délelőtt a Facebookon írta meg, hogy mit gondol a Fidesz EP-kampánya kapcsán.

„A Fidesz európai parlamenti kampánya a világháborús rettegtetésre, félelemre, gyűlöletre épül” – jelentette ki Donáth AnnaFidesz EP-kampányáról

A Momentum EP-listavezetője leírta, hogy a Fidesz szerint ők jelentik a békét, miközben Donáth Anna szerint a párt maga a háború, az erőszak, a bántalmazás.

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy az ország békéjét az biztosítja, hogy Putyin utolsó csatlósaivá teszik Magyarországot, és gyengítik a NATO-n és EU-n belüli pozícióinkat

– írja, majd hozzáteszi, hogy szerinte Orbán Viktor háborús politikája viszont ezt jelenti.

„Ha a kérdés az, hogy háború vagy béke, akkor a Fidesz háborút, szegénységet, megvetettséget jelent az országnak. Ne higgyünk a farkasnak – még akkor sem ha békegalambnak öltözik” – jelentette ki Donáth Anna.

Bemutatta programját a Momentum

Válaszd Európát! – ennek a jelmondatnak a jegyében mutatta be programját a Momentum Mozgalom.  Donáth Anna szerint a Momentumnak erőt kell mutatnia és gyűjtenie, miközben új politikai helyzet állt elő. Úgy látja, hogy az elmúlt hetekben megrendült a rendszer és megmozdult a társadalom. 

Az EP-listavezető szerint Magyar Péter érdeme, hogy kihúzta a választókat az apátiából, a Fidesz pedig képtelen tematizálni a közéletet. Úgy látja, hogy már régóta repedeznek a NER alapjai, de a repedések jelentős részét a Momentum okozta. 

Azért dolgoztunk a jogállamisági eljáráson, hogy elzárjuk a pénzcsapokat a Fidesztől, és a források közvetlenül jussanak el az emberekhez. Magyarországon európai szintű kormányzást mutatott be Pikó András és Soproni Tamás. A rendszer rogyadozik, de az utolsó percig ragaszkodnak zsákmányukhoz, Magyarországhoz

– jelentette ki Donáth Anna.