DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Váltóprobléma hátráltatta Piastrit a sprintidőmérőn

Hatalmas volt a különbség a McLaren két pilótája között a kínai sprintkvalifikáción, Oscar Piastri viszont elárulta ennek az okát: váltóprobléma hátráltatta az utolsó körén.

Bő három másodperccel kapott ki pole-pozíciót szerző csapattársától, Lando Norristól Oscar Piastri a Kínai Nagydíj sprintkvalifikációján, az ausztrál így csupán a nyolcadik helyről rajtolhat majd a holnapi sprinten. A sprintidőmérő első két szakaszában még úgy tűnt, hasonló az egykörös tempója a két mclarenesnek – az SQ2-ben ráadásul Piastri bizonyult a gyorsabbnak kettőjük közül –, végül egy kisebb technikai probléma volt az oka annak, hogy ekkora lett a különbség a két pilóta között.

„Minden rendben ment, aztán az utolsó körömön volt egy pillanat, amikor valamiért üresbe ment a váltóm. Nem tudom, mennyi időt veszítettem akkor pontosan, de biztosan viszonylag sokat. Nem lett volna elég, hogy megszorongassam Landót a pole-ért, nagyszerű munkát végzett, de azért frusztrál a dolog. Megesik az ilyen” – idézi az ausztrált a motorsportweek.com.



Piastrit egyébként meglepte a McLaren tempója, ő rosszabbat jósolt csapatának: „Egy kicsit jobban nézünk ki, mint amire számítottunk. Természetesen nehéz megmondani, hiszen mindenki nagyon keveset volt kint a pályán. Összességében pozitívabb, mint vártuk, szóval izgatottan várom, mire lehetünk képesek a hétvége hátralévő részében.”

A versenyző váltóproblémáját Andrea Stella csapatfőnök is megerősítette: „Oscarnak sajnos volt egy problémája az utolsó kanyarból kifele jövet a kerekek kipörgése miatt, elvileg üresbe váltott a váltója és sok időt veszített. Különben mindkét autóval ott lehettünk volna a rajtrács elején a sprinten, de összességében így is boldogok vagyunk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: