DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Az időjárástól függetlenül is ilyen elöl végeztünk volna” – Bottas

Valtteri Bottas szerint nem csupán az időjárás volt az oka a Kick Sauber remeklésének a kínai sprintidőmérőn.

Pozitívan zárta a Kick Sauber csapata a Kínai Nagydíj sprintidőmérőjét, miután mindkét autójuk bejutott az SQ3-ba: Valtteri Bottas a kilencedik, míg a hazai versenyhétvégéjén szereplő Guanyu Zhou a tizedik rajtkockában sorakozhat fel a holnapi rövidített futam előtt. Jó jel még az istállónak, hogy Bottas nyilatkozata szerint hasonlóan eredményesek lettek volna a trükkös, esős körülmények hiányában is.

„A változó körülmények sosem egyszerűek, de biztató tudni, hogy az időjárástól függetlenül is ilyen elöl végeztünk volna. Elég nehéz megítélni a többiek versenytempóját az első szabadedzés alapján, főleg úgy, hogy folyamatosan javul a pálya minősége, de mindent meg fogunk tenni holnap.”

„A csapat nagyszerű munkát végzett, és a kínai rajongók extra támogatásával arra törekszünk, hogy pontokért harcoljunk a sprinten, holnap pedig a maihoz hasonló időmérős teljesítménnyel rukkoljunk elő” – mondta Bottas a Sauber hivatalos oldalának.



Zhou is boldogan értékelt a leintést követően, a kínai szerint is reális esélyük van a pontszerzésre holnap.

„Jó érzés az SQ3-ban lenni. A körök egyre jobban álltak össze, az SQ1-től kezdve az SQ2-n keresztül. Nagyon nagy potenciál volt az autóban, de végül az esős SQ3-ban csak egy körünk volt arra, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. Igyekeztem egy jó gyorskört autózni, mindenki nagyon szenvedett a tapadással. Boldog vagyok a mai nap miatt, a szurkolók is szenzációsak voltak, alig várom a folytatást!”

„Holnap csak az első nyolcnak osztanak pontot, de lépésről lépésre haladunk: ma bejutottunk mindkét autóval a sprintkvali harmadik szakaszába, holnap pedig megteszünk minden tőlünk telhetőt. Bármi történhet. Erősek az ellenfeleink, akikkel holnap fogunk harcolni, de van esélyünk és készen állunk megküzdeni a pontokért” – értékelt Zhou.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: