DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Russell: Nem vagyok elkeseredve

Nem jött össze az SQ3 George Russellnek a Kínai Nagydíj sprintidőmérőjén, a brit Mercedes-pilóta azonban nem szomorkodik, igyekszik javítani a holnapi sprintfutamon.

Rengeteg izgalmat hozott a 2024-es szezon első sprintidőmérője Sanghajban. Az SQ2 folyamán elkezdett esni az eső, ennek itta meg a levét George Russell, aki nem tudott továbbjutni a sprintkvalifikáció harmadik szakaszába, és csupán a 11. helyről rajtolhat majd a holnapi rövidített futamon.

„Egyáltalán nem volt könnyű” – idézi a Mercedes pilótáját a racingnews365.com. „Lényegében egy körünk volt az SQ2-ben. Próbáltunk a lehető leghamarabb kimenni, de aztán beragadtunk 12 autó mögé, akik előttünk voltak a bokszutcában. Veszítettünk a gumik hőmérsékletéből, ezután pedig elég szoros volt, ha találok még egy tizedmásodpercet, négy-öt pozícióval előrébb végeztem volna. Nagy kár, hogy pont ennek a sornak a végére volt elég az időm, de ez csupán a sprintidőmérő, van még esélyem javítani a sprintfutamon.”



Amíg az idén eddig kiegyensúlyozottabbnak tűnő Mercedes-versenyző idő előtt elvérzett, csapattársa, Lewis Hamilton rendkívül jól teljesített. A hétszeres világbajnok az első sorból, a pole-pozíciós Lando Norris mellől indulhat majd a holnapi sprinten, amire Russell javítási lehetőségként tekint.

„Azt nem mondanám, hogy el vagyok keseredve, csak egy kicsit frusztrált vagyok. Az első köröm nagyon közel volt ahhoz, hogy elég legyen az SQ3-hoz. Nagyon nagy kihívást jelentettek az esős körülmények, ki tudja, mi történhetett volna még az SQ3-ban. De amint említettem, ott van nekünk a sprint holnap, hogy pár pozíciót javítsunk, és van még egy lehetőségünk egy jó kvalifikációra holnap délután (itthoni idő szerint holnap reggel – a szerk.)” – zárta értékelését a brit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: