Ha ilyen régi okostelefonja van, 20 millió forintot is kaphat érte

régi mobiltelefon, telefon, mobil,  Computing_and_Information_Technology EBF Economy-Business-Finance GERMANY:DEU cell discarded mobile none old PHONE telecommunication HORIZONTAL
(dpa) - Various old and discarded mobile phones are piled up in Frankfurt, 14 April 2003. Experts believe, that there are about 60 million, or 5,000 tons, discarded mobile phones in Germany.
Vágólapra másolva!
A Sotheby's aukciósháznál egy első generációs iPhone 4GB-os készüléket, egy iPhone Bluetooth Headsetet és egy 160 GB-os, hatodik generációs iPod Classicot árvereznek el. A becslések szerint a teljes csomag értéke 40-60 ezer dollár lehet, ami mintegy 14-21 millió forintnak felel meg. Ilyen készülékek akár magyar tulajdonosok fiókjában is ott lapulhatnak.
Vágólapra másolva!

Az első generációs iPhone-t még 2007-ben mutatta be Steve Jobs, és a telefon "újra feltalálása" olyan technológiai forradalmat hozott, ami nem csak a mobiltechnológiát változtatta meg örökre, hanem az egész világot.

Az adott iPhone 4GB modell különösen ritka, mivel csak rövid ideig gyártották. Ezért az ilyen állapotú, bontatlan csomagolású példányok még értékesebbek lehetnek a gyűjtők számára - írja a Promotions.hu.

Régi mobiltelefonokat bocsát aukcióra a Sotheby's Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Oliver Berg

Az aukcióban szereplő két további termék, az iPhone Bluetooth Headset és az iPod Classic 160 GB is ugyanazon évben jelentek meg, és az Apple sikerének megalapozásában szintén jókora szerepet játszottak. Az egész csomag tehát nem csupán különleges gyűjtői darabokat kínál, hanem a vállalat történetének egy meghatározó időszakát is megidézi.