Légi közlekedés

Akkora erővel csapódott a szántóföldbe a repülő Ráckeresztúrnál, hogy munkagéppel tudták csak kiásni - képek, videó

Lezuhant egy kisrepülő Martonvásár és Ráckeresztúr között.

2024.04.13 20:45ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, lezuhant egy kisrepülő Martonvásár és Ráckeresztúr között. A gépen utazó két férfi meghalt. A roncsot egy mezőgazdasági területen találták meg, a gép Tökölről indult, egy idősebb és egy fiatalabb férfi ült rajta. A második holttestet órákkal később találták meg.

Fotó: police.hu

A Híradó riportere, Török Ádám élő bejelentkezésében elmondta, késő délután fejezték be a helyszínelést a rendőrök ráckeresztúri kisrepülő-baleset helyszínén, ahol most már csak a földdel betemetett terület jelzi a becsapódás helyét.

MTI/Máthé Zoltán

Délelőtt fél 11-kor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy eltűnt egy kisrepülőgép a radarról Martonvásár közelében, és feltehetően lezuhant. Az érdi, törökbálinti, martonvásári tűzoltók 4 jarművel, 20 emberrel keresték az eltűnt gépet, az akcióhoz csatlakozott a honvédség helikoptere is. A rendőrök sokáig nem engedték be az újságírókat a területre.

MTI/Máthé Zoltán

Sokáig keresték az áldozatokat, akiken a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni, pedig mentőhelikopter is érkezett.

Nem volt könnyű dolguk a helyszínelőknek sem, mert olyan nagy erővel csapódott a földbe a gép, hogy nem fértek hozza az utastérhez, munkagépekkel kellett kiásni a roncsokat. A gép darabjait teherautókkal szállították el, így a helyszínen semmi nem maradt a roncsból.

A rendőrség a tragédia ügyében büntetőeljárást indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.