Belpolitika

Magyar Péter kérelmezte pártja nyilvántartásba vételét

A választási bizottság csütörtökön ülésezik.

2024.04.10 16:38ma.hu

Magyar Péter szerda délután beadta pártja nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottság - erről egy Facebook-bejegyzést is közzétett.

"Ezzel a párttal indulunk 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson. A párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után hozom nyilvánosságra", írta és hozzátette, hogy a választási bizottság csütörtökön ülésezik, és akkor elvileg döntést is hoz. "Lássuk meg, mennyire fél a hatalom és hogy megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel megakadályozni az indulásunkat" - jegyezte meg Magyar, aki azonban néhány perccel a posztja után megerősítette, hogy a Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson.

A Tisza Párt mai közgyűlésén az egyik alelnökévé választotta Magyart, illetve Magyarék többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben.

A párt alapját jelentő Legyél te a változás! nevű egyesületet Tarr Zoltán református lelkész ingyen adta át Magyarnak, és felszólalt az április 6-i tüntetésen is. Ezt követően Tarrt kirúgták attól az állami technológiai cégtől, a Neumann János Nonprofit Kft.-től, ahol a három hónapos próbaidejét töltötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.