Továbbra sem fél a lelkész, akit Magyar Péter tüntetésén való felszólalása után kirúgtak

2024.04.10. 06:18
Bár próbaidőn volt, ezért nem kellett indokolni, hogy miért bocsátották el hétfőn a munkahelyéről Tarr Zoltánt, aki szombaton felszólalt Magyar Péter tüntetésén, de a lelkész szerint a döntés nem lehet véletlen.

Magyar Péter kedden a közösségi oldalán tudatta, hogy a szombati tüntetésén felszólaló Tarr Zoltán lelkészt, a református egyház volt zsinati tanácsosát hétfőn elbocsátották a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményénél betöltött állásából.

A Talpra Magyarok alapítója szerint Tarr Zoltán egyetlen „bűne” az volt, hogy „református lelkészi mivoltában felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával és a sokunk számára elfogadhatatlanul eljáró Balog Zoltán püspökkel szemben”.

Tarr Zoltán az elbocsátásával kapcsolatban az RTL Híradónak elmondta, hogy ugyan próbaidőn volt, így a munkáltatónak nem kellett megindokolnia a döntését, de szerinte nem lehet véletlen. A lelkész azt is elmondta, hogy számított erre.

Továbbra sem félek. Ez vakmerőség, ha úgy vesszük, mert tudható, hogy ennek következményei lesznek. Nem pozitív következményei – egzisztenciálisan semmiképpen

– fogalmazott Tarr Zoltán a Híradónak.

Hozzátette, hogy az elmúlt évek, hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogyha valaki megszólal a saját szakmáját illetően, és a véleménye nem egyezik a fő döntéshozókéval, akkor annak következményei lehetnek.

Az elbocsátásának híre után Magyar Péter felkérte Tarr Zoltánt, hogy induljon a hamarosan induló pártjának EP-listáján. A lelkész ezzel kapcsolatban azt mondta: gondolkozik rajta, de még friss a hír, nem tudja, hogy dönt majd.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás a hírre úgy reagált: „miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?!”