DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Hírösszefoglaló

Perez közeledik a hosszabbításhoz? Hétfői F1-es hírek

Wolff nem érti, Sainz elégedett, Horner és Marko Perez jövőjéről beszélt, Alonso üzent, Stroll háborgott – ezek voltak hétfő F1-es hírei és sztorijai.

Természetesen hétfőn is a Japán Nagydíjjal kapcsolatos nyilatkozatok képezték az F1-es hírek és sztorik derékhadát, így például Max Verstappen azon megnyilatkozása, miszerint az időmérő előtti módosításoknak köszönhetően sikerült mesterhármassal zárnia a suzukai hétvégét.

verstappen-suzuka-2



Az idén továbbra is csak a Red Bull és a vakbele által legyőzött Carlos Sainz számára a fő tanulságot az jelentette Suzukában, hogy a Ferrari előrelépése megkérdőjelezhetetlen, a Mercedes viszont egyelőre csak álmodozhat arról, hogy előrelépjen – Toto Wolff elismerte, hogy nem értik, miért nem korrelálnak a szimulációk és a valós teljesítmény.

Formula+ rovatunkban ma a Japán Nagydíj hétvégéjének legfontosabb statisztikáit és számszaki érdekességeit foglaltuk össze, melyből többek között kiderül, hogy Verstappen egyedül szerzett annyi győzelmet, mint a finnek összeadva – a cikk ide kattintva érhető el.

sainz-suzuka

A versenyt második helyen záró Sergio Perezről Christian Horner úgy nyilatkozott, hogy jó esélye van megtartani az ülését, Helmut Marko viszont arról beszélt, hogy nem szeretne kétéves szerződést adni a mexikóinak. Marko az újabban remeklő Tsunodára is kitért, akit nem győzött méltatni, míg a japán közvetlen főnöke, Peter Bayer szerint már más csapatok is érdeklődnek iránta.

A pilótapiac kérdései központi szerepet kaptak hírháttérműsorunk, a Pitwall legújabb adásában is, melyet itt tekinthetnek meg kedves olvasóink:

Az Aston Martinnál kivételesen nem Fernando Alonso, hanem Lance Stroll fogalmazott meg panaszt a csapatrádióban, ennek értelmezésére Mike Krack csapatfőnök vállalkozott, míg Alonso meglehetősen pikírt megnyilatkozással üzent az őt Melbourne-ben megbüntető stewardoknak.

alonso-suzuka

Még három hír röviden: James Vowles elismerte, hogy a Williams-pilóták sorozatos balesetei a fejlesztési ütemtervet is negatívan befolyásolják; Nyikita Mazepin tudja, hogy őrültségnek hangzik, de hisz az F1-es visszatérésben; Giancarlo Fisichella pedig arról beszélt, hogy mire számít Lewis Hamilton Ferrarihoz szerződésétől.

Az F1 mellett egy másik világbajnoki sorozat is futamot rendezett a hétvégén: a terepralisok az ötfutamos szezon harmadik fordulóján is túl vannak, s a győzelmet ismét Nasser Al-Attiyah szerezte meg, aki ezzel a Dakarról való kiesése (sőt, hazamenése) ellenére is átvette a vezetést a bajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: