DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Motor

Bejelentés: Quartararo marad a Yamahánál

Noha pletykáltak a francia versenyző távozásáról, újabb két évre aláírt a hangvillásokkal a 2021-es MotoGP-világbajnok.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Fabio Quartararo tűnt az őrültnek ígérkező 2025-ös MotoGP-s pilótapiac egyik kulcsfigurájának, hiszen a Yamaha utóbbi másfél-két szezonban látott szenvedésének köszönhetően folyamatosak voltak a találgatások arról, hogy a francia esetleg távozhat a japán gyártótól.

Maga a francia is többször beszélt arról, hogy a Yamahának bizonyítania kell számára, hogy készen állnak a tervvel arra, hogy visszatérjenek az élmezőnybe (amit az új kedvezményrendszer is segíthet, aminek a Hondával együtt a fő haszonélvezői).

motogp-quartararo-yamaha-2



Mivel a 2024-es évad is haloványan indult Quartararóék számára, egyre erősebbé váltak azok a pletykák, hogy a 2021-es világbajnok esetleg másfelé veheti az irányt: mindenekelőtt az Apriliát emlegették potenciális úticélként számára.

Pénteken azonban a Yamaha véget vetett a találgatásoknak, bejelentették ugyanis, hogy Quartararo újabb két évre aláírt velük, azaz 2025-ben és 2026-ban is náluk fog versenyezni a MotoGP-ben. Maga a versenyző a közösségi oldalán arról írt a hosszabbítás kapcsán, hogy a Yamaha meggyőzte őt arról, hogy más felfogásban támadnak:

„ITT MARADOK! Rendkívül boldog vagyok, hogy bejelenthetem, hogy KÉKBEN folytatom a kalandomat! Télen a Yamaha bebizonyította számomra, hogy egy új és agresszív hozzáállással készülnek. Nagy az önbizalmam, vissza fogunk térni közösen az élre.”

motogp-quartararo-yamaha-1

„Hat éve ők adták meg a lehetőséget, hogy fellépjek a MotoGP-be, és azóta nagyszerű dolgokat értünk el együtt. Még hosszú út áll előttünk, hogy újra győzelmekért harcoljunk. Keményen fogok dolgozni, és biztos vagyok benne, hogy közösen újra elérjük az álmunkat!”

Kétségtelen, hogy a Yamaha az elmúlt hónapokban több európai szakemberrel erősített: megszerezték például technikai igazgatónak a korábban a Ducatinál Gigi Dall’Igna mellett dolgozó Max Bartolinit.

Quartararo hosszabbításával egyébként még mindig csak hat versenyzőnek van kontraktusa 2025-re: Brad Bindernek (KTM), Johann Zarcónak (LCR Honda), Luca Marininek (Repsol Honda), Francesco Bagnaiának (Ducati) és a Moto2-ből szerződtetett Fermin Aldeguernek (vélhetően Pramac Ducati).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: