DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Hírösszefoglaló

Távozás, rablás, teszt, Japán – keddi F1-es hírek

Megszólalt Horner vádlójának barátja, távozik a McLaren nemrég kinevezett szakembere, Hamiltonnak még mindig fáj 2021, Antonelli Mercedest tesztel, Japán közeleg – keddi hírek és sztorik.

Keddi hírösszefoglalónk élére kívánkozik a nap legfontosabb bejelentése, miszerint távozik a McLaren nemrég munkába állt technikai igazgatója, David Sanchez annak ellenére, hogy csak nemrég állt munkába – elmondása szerint nem azt a pozíciót kapta, amit ígértek neki.

Sokak számára valószínűleg ennél is érdekesebb a hír, hogy megszólalt Christian Horner vádlójának egy barátja, aki részletesen beszámolt arról, mit élt át a hölgy az elmúlt hónapokban, és azt is elmondta, hogy miért folytatja a küzdelmet.

horner-melbourne-2



Nagy visszhangot váltott ki Lewis Hamilton GQ-nak adott interjúja is, aki a mai napig úgy érzi, hogy elrabolták tőle a 2021-es világbajnoki címet, de elmondása szerint már megbékélt a történtekkel – és arra is kitért, hogy a Brad Pitt-tel közösen készített filmjükbe bele fog szólni, ha úgy érzi, hogy „baromság” van benne.

Hamilton csapata, a Mercedes két F1-es tesztet is szervez Andrea Kimi Antonellinek, aki az egyik fő esélyesnek tűnik a hétszeres világbajnok helyére – egyes vélemények szerint erre a helyre Sebastian Vettel is esélyes lehet, aki egykori stratégája szerint még megérezheti az F1 visszahúzó erejét

hamilton-melbourne

Közeleg a Japán Nagydíj, melynek menetrendjét ide kattintva találhatják meg kedves olvasóink, és a suzukai versenyeknek mindig van egy szomorú vonulata is, hiszen itt veszítette el a sportág tíz évvel ezelőtt Jules Bianchit, akiről egykori főnöke érzelmes szavakkal emlékezett meg.

Az egykori világbajnok, Damon Hill arra számít, hogy a Ferrari megfuttatja a pénzéért Max Verstappent Suzukában, míg az Alpine-nak ilyen vérmes reményei nem lehetnek ugyan, de legalább megkezdte a „fogyókúrát” az erős túlsúllyal küzdő autó, mely Japánban a kékebb festését ölti magára.

ocon-2024-bahrein

Még néhány hír címszavakban: a Liberty Media leszögezte, hogy nem akarják megváltoztatni a MotoGP-t, óriási gazdasági sikert hozott a Las Vegas-i Nagydíj, Mika Hakkinen 13 éves lánya, Elle pedig gokartversenyt nyert Olaszországban.

A húsvét miatt kivételesen kedden jelentkezett Pitwall című hírháttérműsorunk, melynek aktuális adása itt látható – azzal a kiegészítéssel, hogy időközben kiderült, hogy Toto Wolff a korábbi hírekkel ellentétben mégis részt vesz a Japán Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: