Tűzifa, ajándékcsomag, utalvány – így segítenek karácsony közeledtével a DK-s polgármesterek

2023.12.09. 18:47

A Demokratikus Koalíció (DK) polgármesterei is segítenek a rászorulókon a karácsonyi időszakban, a kerületvezetők szombaton közös sajtótájékoztatón számoltak be intézkedéseikről.

Bősz Anett, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese a párt Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta: bár az „orbáni infláció” sokaknak okoz szorongást a karácsony közeledtével, a DK polgármesterei sokat tesznek azért, hogy az ünnep ne erről szóljon. 

Kiss László, a III. kerület polgármestere jelezte: idén is lesz adománygyűjtés Óbudán, ahol tartós élelmiszereket és játékokat juttatnak el a rászorulóknak. A gyermeküket egyedül nevelő szülőket utalvánnyal támogatják, amelyet a kerület piacain lehet felhasználni, és csaknem ezer családnak segítenek rezsitámogatással. 

Déri Tibor, Újpest polgármestere azt mondta, idén is a kerület főterén felállított ajándékgyárban várják a lakosok felajánlásait, amelyeket a rászoruló gyermekeknek juttatnak el. A nyugdíjasok között 6000 forint értékű kuponokat osztottak szét.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere arról beszélt, hogy a városrészben lesz ételosztás, és karácsonyi utalványokat osztanak szét: idén 20 ezer forintot ad a kerület.

László Imre, Újbuda polgármestere arról számolt be, hogy az önkormányzat 15 ezer forint értékű karácsonyi támogatással segíti jelentkezés alapján a rászorulókat, a nagycsaládosoknak és a gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekeknek pedig 7 ezer forintos támogatást nyújt. 

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere elmondta: a városrészben élő nyugdíjasok, rehabilitációs és rokkantsági ellátásban részesülő emberek idén karácsonykor is 10–25 ezer forint támogatást igényelhetnek, ha a havi jövedelmük nem éri el a 200 ezer forintot. Ezenfelül az önkormányzat háromszáz, egyenként 6000 forint értékű tartósélelmiszer-csomagot oszt ki a rászorulóknak. 

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere azt mondta: száz rászoruló családnak január végéig alkalmanként egy tonna felaprított tűzifát szállítanak ki. Emellett 17 millió forint értékben 1100 nélkülöző család kapott tésztát, étolajat, konzerveket, rizst, cukrot, diót, szárazkolbászt tartalmazó szociális ételcsomagot.