Tovább gyűrűzik a Roku botrány

A vállalat elismerte, hogy rengeteg fiókot törtek fel, loptak és adtak el a hackerek.

A terjedőben lévő Roku smart platform, egyes régiókban tapasztalható popularitását leginkább faék egyszerűségű felépítésének, illetve kezelőfelületének köszönheti, és ennek hála még azok is egyszerűen elboldogulhatnak vele, akik csak egy vagy maximum két gombot hajlandóak megnyomni.

A platformot az év elején rengeteg kritika érte. Többek között azért, mert agresszív reklámok jelentek meg rajta, továbbá a felhasználók azt is borzalmasan nehezményezték, hogy ha nem fogadták el az egyoldalúan megváltoztatott felhasználási feltételeket (amelyek többek között a hirdetésekre vonatkoztak), akkor egyszerűen kitiltották őket a saját eszközeikről.


[+]

A zűrös ügyeknek itt még nincs vége. A vállat ugyanis hivatalosan is elismerte, hogy a biztonsági rendszerük csődöt mondott. Eddig többek között nemet mondtak a kétfaktoros hitelesítésre, ami közre játszhatott abban, hogy rengeteg Roku fiókot törtek fel az elmúlt időszakban. Átvették az irányítást a felhasználóktól, ellopkodták a személyes adatokat, és ezek nagy részüket értékesítették is.

Most a Roku bejelentette, hogy kárpótolja a bajba jutott felhasználóit, illetve megerősíti a biztonsági rendszerét. Természetesen azt is megígérték, hogy már minden rendben, és ilyen csúfság többé nem fordulhat elő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés