DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Leclerc: Átestem a ló túloldalára

Charles Leclerc szerint a Red Bull gyorsabb, mint ahogy eddig gondolták, de ma valahogy nem érzett rá a Ferrarira. Hosszú futamot vár.

Némileg váratlanul csak az ötödik helyen zárta az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét Charles Leclerc, aki nem találta a ritmust ezen a napon – ugyan a tegnapi szabadedzések után még ő tűnt a leggyorsabbnak, és sokan őt is várták a pole-ba, ismerve az egy körön sokszor előrántott extra teljesítményét, de ezúttal ezt nem tudta megcsinálni.

A monacói az időmérő során végig lassabb volt csapattársánál, Carlos Sainznál, és a Q3-ban is kikapott tőle egy hajszállal, majd az utolsó körében hibázott, így lett ötödik.

Az egykörös specialista érthetően csalódott volt a nap végén:

„Egyszerűen nem volt meg a megfelelő érzés ma valamilyen okból. Volt már valami a harmadik szabadedzésen is, amit éreztem, de ott még azt mondtam magamnak, hogy az időmérőn majd meglesz az önbizalmam, ami általában működik, de ma nem így történt” – értékelt Leclerc.

f1-leclerc-ferrari-melbourne



„Az autó eleje nem volt olyan erős, mint ahogy szerettem volna (tehát nem fordult be elég direkt módon – a szerk.), aztán az utolsó körben túl agresszív voltam vele, nyilván átestünk a ló túloldalára. Szóval sajnálatos, de ez van” – tette hozzá.

A pénteki második szabadedzésen az övé volt a legjobb versenyszimuláció, így az elrontott időmérő ellenére is magabiztosan állhat oda a vasárnapi futamra, de az ötödik helyről nyilvánvalóan mások lehetnek a céljai.

„Természetesen jót kell majd rajtolnom, de a futam hosszú, szerintem itt lehet előzni, de azt hiszem, hogy a Red Bullnak nagyobb volt az előnye, mint ahogy gondoltuk, és holnap is erősebb lesz. Láttam, hogy feltekerték a motort, és a hetes-kilences kanyarok között már buktunk is három tizedet a szabadedzésen. Ha megelőzöm… ki is van köztem és Checo között? Lando… szóval ha megelőzöm Landót viszonylag hamar, akkor foglalkozhatunk az elöl lévő srácokkal Carlosszal, és egy kicsit nagyobb nyomás alá helyezhetjük őket. Szerintem Checo lehet a célkeresztben, Max túl erős lesz.”

Frissítés: Perezt közben megbüntették feltartásért, így Leclerc végül a negyedik helyről rajtolhat Verstappen, Sainz és Norris mögül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: