Ukrajnai háború

Drónokkal és rakétákkal támadta Oroszország Ukrajnát hétfőre virradóra

22 orosz drónból 17-et semmisített meg a légvédelem.

2024.03.18 11:49MTI

Az ukrán légvédelem kilenc régió felett 22 orosz drónból 17-et semmisített meg hétfőn kora hajnalban ukrán hivatalos jelentések szerint.

A dróntámadás következtében Krivij Rih városban egy lakóházban tűz ütött ki, a mentőszolgálatok időben evakuálták a lakókat, a tűzszerészek pedig hatástalanították a drón robbanótöltetét.

A központi Kirovohrad régióban a támadásban ipari létesítmények és a közeli lakóépületek rongálódtak meg - közölte Andrij Raykovics Kirovohrad kormányzója Telegram csatornáján.

Oroszország az éjszaka folyamán hét rakétát is kilőtt ukrajnai célpontokra - jelentette a légierő a Telegram csatornáján közzétett közleményében. Egy éjszakai rakétacsapás a keleti Harkivi területen megrongált egy tűzoltóállomást és megsebesített egy embert - közölte az állami katasztrófavédelmi szolgálat.

Azt, hogy mi történt a többi rakétával és a le nem lőtt drónokkal, nem közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.