Tech

A kriptopártiak Trumpot részesítik előnyben - közvélemény-kutatás

Az Egyesült Államokban a virtuális valuták tulajdonosainak közel fele tervezi, hogy a korábbi elnökre szavaz, derül ki a Paradigm felméréséből.

2024.03.16 15:13ma.hu

Donald Trump volt amerikai elnök tűnik a vezető jelöltnek a kriptovaluták tulajdonosainak számító potenciális szavazók körében - derül ki a Paradigm kripto befektetési cég által végzett friss felmérésből.

A Paradigm eredményei szerint 1000 választásra jogosultat kérdeztek meg a virtuális valutákhoz való viszonyukról és politikai beállítottságukról a közelgő novemberi elnökválasztás előtt. Közülük 19% nyilatkozott úgy, hogy valamikor már vásárolt kriptovalutát, 7% mondta azt, hogy jelenleg több mint 1000 dollárnyi kriptovalutát tart, 1% pedig több mint 10 000 dollárnyi tulajdonjogot mondott magáénak.

Az eredmények arra utalnak, hogy az idén szavazásra regisztrált 161 millió amerikai közül jelenleg több mint 11 millióan rendelkeznek kriptovalutával, és e csoport számára fontosak a virtuális valutákkal kapcsolatos politikák. Ez azért van így, mert a szavazók 69%-a nyilatkozott úgy, hogy elégedetlen a jelenlegi pénzügyi rendszerrel.

A megkérdezett kriptotulajdonosok 48%-a mondta, hogy Trumpra, 38% pedig Bidenre szavazna. Figyelemre méltó, hogy e szavazók 43%-a emlékezett arra, hogy 2020-ban Bidenre szavazott, míg 39%-uk Trumpra szavazott azon a választáson. A Paradigm szerint ezek az eredmények azt jelenthetik, hogy Biden kriptopolitikája az elmúlt négy évben elég sok szavazatot veszített.

Ugyanakkor úgy tűnik, hogy az amerikaiak sem a demokratákba, sem a republikánusokba nem nagyon bíznak, ha a kriptóról van szó: a felmérésben részt vevők 49%-a nyilatkozott úgy, hogy egyik pártban sem bízik.

"A szavazók nagy része olyan politikai döntéshozókat keres, akik bátran utat tudnak mutatni a kriptopolitika terén" - vélte Justin Slaughter és Dominique Little a Paradigmtől a felmérés eredményeit ismertető blogbejegyzésben.

Bár a közvélemény-kutatások szerint az amerikai választók nem lelkesednek egy második Trump-Biden összecsapásért, a legutóbbi felmérések szerint Trump vezet hivatalban lévő riválisa előtt, és a választók pozitívabban értékelték a 2017 és 2021 között az Ovális Irodában nyújtott teljesítményét - különösen a gazdaság, a bűnözés és a határbiztonság terén -, mint Bidenét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.