DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Az Alpine nem lesz a következő McLaren

Motiválja a McLaren tavalyi szezon során mutatott fejlődése a gyengén kezdő Alpine-t, Pierre Gasly szerint azonban az ő csapatuknak nem az a célja, amit a britek elértek.

Az Alpine eddig az idei év talán legnagyobb csalódása, a szezon első két futamán eddig egy pontot sem sikerült begyűjtenie a francia gárdának. A McLaren is hasonlóan szörnyen kezdte a 2023-as idényt, a britek akkor a borzasztóan sikerült bahreini és dzsiddai versenyek után először a harmadik nagydíjon, Ausztráliában tudtak az első tízben végezni.

Az év második felére aztán hatalmas javuláson mentek keresztül a wokingiak, a nyári szünet után pedig már többször is stabilan a második erő voltak a Red Bull mögött. Pierre Gasly, az Alpine pilótája arról beszélt, milyen motiváló a brit istálló tavalyi fejlődése a szenvedő franciáknak.

„Amióta az F1-ben vagyok, sosem láttam még akkora ugrást, mint amit a McLaren csinált tavaly. Most mindenki erre utal velünk kapcsolatban és emlékeztetnek minket a tavalyi javulásukra. Elképesztő volt, elismerésem a munkájukat illetően, mindenki örülne egy ekkora fejlődésnek. Biztos vagyok benne, ha megkérdeznéd a Ferrarit vagy a Mercedest, hogy ők fel tudják-e ennyire javítani az autójukat, megpróbálnák” – idézi Gaslyt a RacingNews365.



A McLaren lenyűgöző javulása ellenére mégsem érzi úgy a francia pilóta, hogy az kéne legyen az Alpine célja az előttük álló szezonban.

„Természetesen motivál és inspirál minket az, hogy láttuk, lehetséges az ilyen, de ugyanakkor nem úgy vesszük, hogy ez a kötelező és a csapat egyértelmű célja. Az élmezőnyben akarunk harcolni, tudjuk, hogy jelenleg egyértelműek az első öt csapat erőviszonyai, a McLaren és az Aston Martin is jóval előttünk vannak. Tudjuk, hogy nagyon sokat kell felzárkóznunk, ha velük akarunk harcolni” vallotta be a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: