DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Túl sokat beszéltem Kimiről” – Wolff Antonelli jövőjéről

Toto Wolff elárulta: túl sokszor emlegette Kimi Antonelli nevét, ezért tartják esélyesnek a Mercedes ülésére – azonban a csapatfőnök még kivárja a szezon alakulását, és a későbbiekben fog döntést hozni.

A pilótapiac egyik legnagyobb kérdése, hogy ki fog a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére érkezni a 2025-ös szezontól kezdődően a Mercedes csapatához. Toto Wolff szerint az is hatással volt a hétszeres világbajnok tavaly aláírt 1+1 éves szerződésének rövidségére – melynek köszönhetően a második évre eligazolhat egy másik alakulathoz – hogy hosszabb távon elköteleződő versenyzőket szeretne a csapatában tudni.



„Hosszútávra kell terveznünk a pilótáinkkal – nem csak egy, hanem három, öt, vagy akár tíz évvel előre. Ezzel a nézőponttal a lehetőségeinket szeretném nyitottan tartani, vállalva a következményeket, melyeket magával hozhat.”

„A Lewis és a Mercedes közötti házasságot semmi sem fogja beárnyékolni, hiszen remekül csináltuk. Jól szeretnénk lezárni, ezért mindent bele fogunk adni ebben a szezonban is” – fogalmazott a csapatfőnök.

Antonelli helyzete

Az egyik leggyakrabban emlegetett név a Mercedes felszabaduló ülésére a fiatal olasz versenyző, Kimi Antonelli. Bár merész húzás lenne a brackley-i alakulattól egy ilyen fiatal újoncot egy élcsapat autójába beültetni, Toto Wolff szerint még nem született döntés Hamilton utódjáról – azonban elismerte, ő emlegette túl sokszor Antonelli nevét, ezért lett ekkora felhajtás körülötte.

„Az én hibám, hogy túl sokat beszéltem Kimiről – még csak 17 éves, kihagyta a Formula-3-at, és most a Formula-2-ben szerepel. Még tanulnia kell, többnek lennie, meg kell értenie, mit is csinál. Ha a Formula-1-be be is kerül, nem tudom, hogy ez jövőre fog-e megtörténni – ahogyan azt sem, hogy velünk, vagy valaki mással.”

„Lewis döntése nagyon hirtelen volt az átigazolásról, így én ennek az ellenkezőjét szeretném tenni. Megvárom, hogyan alakul a szezon, milyen lesz a mozgolódás a pilótapiacon, és az év későbbi szakaszában fogok döntést hozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: