DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Idő kérdése, hogy nyomás alá helyezzük a Red Bullt” – Leclerc

A Ferrari monacói F1-es pilótája úgy érzi, folyamatosan közelítenek a címvédőkre – a kérdés csak az, mikor kelhetnek velük versenyre.

A Red Bull a 2024-es Formula-1-es idényt is domináns formában kezdte, Bahreinben és Szaúd-Arábiában egyaránt kettős győzelmet aratott a Max Verstappen, Sergio Perez kettős. A legközelebbi üldözőnek mindkét nagydíjon a Ferrari tűnt, hiszen előbb Carlos Sainz, majd Charles Leclerc állhatott fel melléjük a dobogóra.

f1-leclerc-podium-redbull-ferrari



Bár az energiaitalosok ellen egyiküknek sem volt érdemi esélye Szahírban és Dzsiddában, Leclerc mégis úgy érzi, hogy folyamatosan közelítenek Verstappenékre, és csak idő kérdése, hogy komolyabb kihívóvá váljanak:

„Pozitív verseny volt. Úgy gondolom, apró lépésekkel haladunk a megfelelő irányba” – nyilatkozta a monacói az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat követően. „Ha visszatekintünk az utóbbi hat-hét hónapra, mi vagyunk az a csapat, amely a legtöbbet fejlődött, és lassanként csökkentjük a különbséget. A lemaradásunk még mindig elég nagy, de ha így dolgozunk tovább, biztos vagyok benne, hogy idő kérdése, hogy kicsit jobban nyomás alá helyezzük a Red Bullt.”

 

Az F1-es fejlesztési verseny dönt

Leclerc arról is beszélt Dzsiddában, hogy a soron következő ausztrál hétvégén még aligha várható tőlük jelentős előrelépés, mivel nem készülnek komoly fejlesztésekkel:

f1-leclerc-ferrari-redbull-bahrein-1

„Nem hiszem, hogy sok újításunk lesz Melbourne-ben, szóval ezek nélkül jó munkát végzünk abban, hogy maximalizáljuk a jelenlegi csomagunkat. Itt tartunk most. Meg kell látnunk, milyen előrelépést tudunk tenni, amikor majd érkeznek újítások az autóhoz. És remélhetőleg ezek közelebb visznek minket a Red Bullhoz.”

A Ferrari versenyzője a Sky F1-nek is a fejlesztési verseny fontosságáról beszélt: „Három-négy tizedmásodperc soknak számít az autósportok világában. Ugyanakkor ha számba vesszük az autó összes alkatrészét, és mindegyikkel nyerünk egyetlen századmásodpercet, már össze is jön ez az érték.”

„Az utóbbi néhány hónapban mi fejlődtünk a legtöbbet, mivel rendkívül jól dolgozunk, és csak ezt kell folytatnunk, eléggé világos, mely területeken kell dolgoznunk. Biztos vagyok benne, hogy el fog jönni a mi pillanatunk. Nem tudom, mi van a Red Bull tarsolyában fejlesztések tekintetében, de ez fogja meghatározni, hogy pontosan mikor leszünk képesek versenyre kelni velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: