DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Fenyegetés vagy lehetőség Hamilton Leclerc-nek?

A Ferrari monacói versenyzője úgy érzi, sokat segíthet a Scuderiának a hétszeres F1-es világbajnok óriási tapasztalata.

Február elején jelentették be, hogy Lewis Hamilton aktiválja a Mercedesszel kötött szerződésében lévő kilépési záradékát, és 2025-ben már a Ferrarinál fog versenyezni, 12 szezon után elhagyva az Ezüst Nyilakat.

Hamilton Charles Leclerc mellé fog megérkezni a Scuderiánál, ahol eddig egyértelműen a monacói volt a vezérpilóta az elmúlt években, hiszen a saját nevelésükről van szó, a hétszeres világbajnok azonban megváltoztathatja ezt a dinamikát.

f1-leclerc-hamilton-2024-1



Ám amikor Martin Brundle, a Sky Sports riportereként dolgozó korábbi F1-es pilóta arról kérdezte Leclerc-t, hogy fenyegetésként vagy lehetőségként tekint a brit pilóta csatlakozására, így felelt a monacói: „Végső soron ő egy hétszeres világbajnok és óriási tapasztalattal rendelkezik, úgyhogy szerintem inkább egy lehetőségként tekintek erre.”

Leclerc elsősorban azt emelte ki, hogy Hamilton rengeteg információval rendelkezik egy másik sokat nyert istállóról:

„2019 óta vagyok a Ferrarinál, és az a tény, hogy egy ilyen erős csapatból érkezik, és annyi év alatt ilyen sok versenyt nyert, és még más istállónál is versenyzett ezt megelőzően… ezzel rengeteg tapasztalatot és egy eltérő szemléletmódot hoz magával. Úgy gondolom, ez nagy dolog lesz.”

f1-leclerc-hamilton-2024-2

De mi lesz Sainzcal?

Hamilton szerződtetése azt is jelenti, hogy Carlos Sainznak négy idény után távoznia kell a maranellói alakulattól. Leclerc ugyanakkor nem félti a spanyolt, szerinte csapattársa fog találni magának másik opciót az F1-ben:

„Egyfelől biztos vagyok benne, hogy nehéz. Másrészt viszont biztos vagyok benne, hogy ez számos más lehetőséget fog biztosítani számára. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Az autón kívül sok a közös érdeklődési pontunk, de mindketten győzni akarunk. Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy sok másik ajtó fog kinyílni előtte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: