DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Már decemberben tudta az Alpine, hogy baj van

Már a tavalyi szimulátorozás előrejelezte az Alpine idei szenvedését – a franciák pilótái tudják, hogy türelmesnek kell lenniük, amíg nem javul a csapat teljesítménye.

Csalódást keltő szezonkezdeten van túl az Alpine: a gyengén sikerült előszezoni teszt után egy még gyengébb bahreini szezonnyitó következett, ahol csupán a különböző okokból kifolyólag sok időt vesztő Logan Sargeant és Valtteri Bottas végzett a franciák párosa mögött a futamon, majd Dzsiddában Pierre Gasly számára már azelőtt véget ért a verseny, hogy kialudtak volna a lámpák a rajtnál.

„Egyértelműen nem a mi hétvégénk volt. Egy váltóprobléma miatt elvesztettük a hatodik fokozatot a formációs körön, ezért ki is kellett állnunk. Nagyon nehéz időszakon megyünk keresztül, de mindenki nagyon igyekszik és sok energiát tesz bele a munkába. Tudjuk, hogy több teljesítményt kell találnunk, többet kell megértenünk erről az új autóról. Megoldásokat kell találnunk, ehhez pedig mennünk kell a pályán, adatokat gyűjtenünk” – mondta Gasly az F1 hivatalos oldalának.

„Egyértelműen érzem, mi hiányzik az autónkból, tudom, mit szeretnék a csapattól és min kell még javítanunk. De addig is türelmesnek kell lennünk, amíg nem érkezik pár fejlesztés, azzal kell a lehető legjobban teljesítenünk, amink van.”



Csapattársa, Esteban Ocon be tudta fejezni a versenyt, ráadásul ott tudott lenni a Kevin Magnussen mögött feltorlódott mezőny krémjében, az Alpine-ban azonban nem volt elég tempó ahhoz, hogy a 13. helynél előrébb tudjon végezni a Szaúd-arábiai Nagydíjon.

„Próbáltunk az elején pozíciókat nyerni, ami sikerült is, de aztán nem voltunk elég gyorsak. Leszegett fejjel kell tovább kutatnunk a jobb teljesítményért. Fókuszálunk, csak ennyit tudunk tenni.”

A Racingnews365.com idézte Ocon válaszát arra a kérdésre, mikor látták először az istállónál, hogy valami nincs rendben az új autóval: „Decemberben, a szimulátorban. Akkor jöttünk rá, hogy van pár probléma, amit meg kell oldanunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: