DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Wolff: Vissza fogunk térni

Nem ott tart jelenleg a Mercedes, ahol szeretnének, Toto Wolff csapatfőnök azonban látja a kellő motivációt az istállóban és tudja, hogy vissza fognak térni a csúcsra.

Csalódást keltő dzsiddai hétvégén van túl a Mercedes csapata. A Szaúd-arábiai Nagydíjon a németek autójának több problémája is kiütközött, a gyors kanyarokban különösen szenvedtek az Ezüst Nyilak pilótái. George Russell végül a hatodik, Lewis Hamilton pedig a kilencedik helyen zárta a futamot, a hétszeres világbajnokot ráadásul egy rosszul elsült stratégiai döntés is hátráltatta. Toto Wolff csapatfőnök arról beszélt, hogy a nehézségek ellenére nem lógatják az orrukat, megvan a kellő motivációjuk ahhoz, hogy kijöjjenek a hullámvölgyből.

„Megváltoztattam a hozzáállásom” – idézi a Motorsport Wolffot. „Az extra nyomás, ami mindenkire nehezedik, nem teszi jobbá a helyzetet. A fizikával van a gond, nem a szemléletmódunkkal, a motivációnkkal, az energiával vagy azzal, hogy nem próbálkozunk eléggé. Ez mind megvan, látom a nyüzsgést a szervezeten belül.”

„Versenyzőként rosszul érzed magad, amikor ilyen eredményeket szállítasz, de mi megpróbálunk változtatni ezen a következő hétre a megfelelő motivációval. Ezért érzem úgy, hogy vissza tudjuk hozni magunkat, hogy a csapat ki tudja ásni magát ebből a lyukból. Száz százalékig biztos vagyok benne.”



A Mercedes immár harmadik szezonját kezdi meg úgy, hogy csupán hátulról szemlélik az élen villogó Red Bullt, Wolff azonban úgy érzi, jó irányban haladnak és vissza fognak térni a csúcsra.

„Rengeteg ismeretlen tényező volt a tavalyi évben. Sorban megkerestük az okokat és kijavítottuk őket. A csapat nem bízza el magát, sőt, pont fordítva. Nálunk mindig félig üres a pohár. Ez a hozzáállás megmarad, erre van szükségünk ahhoz, hogy megoldjuk a gondokat. Elég lesz ahhoz, hogy megverjük Maxot (Verstappen – a szerk.) és a Red Bullt? Nem. De legalább visszatérünk egy olyan pozícióba, hogy dobogós helyezésekért fogunk harcolni és ott leszünk az élmezőnyben. Ebben teljesen biztos vagyok” – bizakodott a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: