DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

„Lewis hisz abban, amit elérhet velünk” – Ferrari

A maranellóiak elnöke nagyszerű F1-es versenyzőnek tartja a hétszeres világbajnokot. John Elkann beszélt Oliver Bearmanről és az idénykezdetről is.

A hetek óta húzódó Christian Horner/Red Bull-ügy mellett a 2024-es esztendő eddigi legfontosabb Formula-1-es történése, hogy február elején bejelentették, hogy Lewis Hamilton a 2024-es idény végén távozik a Mercedestől és jövőre már a Ferrarinál fog versenyezni.

A Scuderia elnöke, a hétszeres világbajnokot nagyra tartó John Elkann a Sky Sports F1-nek először beszélt a brit megszerzéséről és arról, mi motiválhatja a 39 éves pilótát a váltásban:

„Mindig mondtam az évek során, hogy Lewis mennyire nagyszerű versenyző, mennyi mindent tett az F1-ért. Csatlakozni fog a Ferrarihoz, ami a jele annak, mennyire hisz abban, hogy nagyszerű dolgokat érhet el velünk.”

f1-hamilton-ferrari

Bearman és a Ferrari idénykezdete is remek



Elkann egyúttal több más témát is érintett az interjúban, így például méltatta a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon a vakbélműtétje miatt kidőlő Carlos Sainz helyére beugró Oliver Bearmant, aki első F1-es futamán hetedikként zárt 18 évesen:

„Ha valaki arra gondol, hogy Lando Norris és Lewis Hamilton előtt tud maradni a debütáló versenyén… szerintem Oliver egész életében emlékezni fog rá. Az ölelés, amit Lewis akart adni neki, megmutatja, mekkora bajnok a pályán és azon kívül egyaránt” – tette hozzá a Ferrari elnöke.

„Remek futam volt” – összegezte később a dzsiddai fordulót. „A dobogón végeztünk, Leclerc megfutotta a leggyorsabb kört is, Bearman pedig, aki a legfiatalabb F1-es versenyző a történelmünkben, rögtön pontot szerzett. És Sainz is idejött a műtétje után, ami nagyszerű csapatszellemet mutat. Rendkívül büszke vagyok, és köszönöm mindenkinek, aki részt vett ebben a fontos eredményben.”

Elkann egyetért Frederic Vasseur csapatvezetővel abban, hogy a maranellóiak erősebben kezdték a szezont, mint 2023-ban: „Ha megnézzük, hol álltunk egy évvel ezelőtt, akkor jobban kezdtünk. A fontos, hogy fejlődjünk és javuljunk. Ez a dinamika a Ferrarinál, és ezt dicsérni és támogatni kell. Az a vágyunk, hogy a lehető legjobb teljesítményt érjük el a Ferrarival, és ez ma mindenkitől érezhető volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: