szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tréner saját játékosára tett „rasszista tartalmú” megjegyzést.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága kettő plusz három mérkőzésre csökkentette Mészöly Géza eltiltását, így az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője már pénteken leülhet a kispadra a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzésen.

A fegyelmi bizottság múlt csütörtökön egy plusz két hónapos eltiltást szabott ki a szakemberre, aki a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett „rasszista tartalmú” nyilatkozatot. A tréner három hónapos büntetéséből csak az elsőt kellett volna letöltenie, mert a testület fél évre felfüggesztette a második és harmadik hónap végrehajtását.

Az Újpest fellebbezett, amelynek nyomán enyhítettek az ítéleten. Mivel az éppen egy hónapja kinevezett vezetőedző egy-egy bajnoki és kupatalálkozót már kihagyott, így a Felcsúton 20 órakor kezdődő meccsen ismét a kispadon ülhet. Mészölynek mellékbüntetésként 500 ezer forintot kell kifizetnie.

A Diósgyőr ellen február 11-én 2-1-re megnyert bajnoki találkozót követően Mészöly az általa becserélt Franklin Sasere dicsérete közben „nagydarab fekának” nevezte játékosát.