szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ilyen egy igazi zöld párbeszéd.

“Van egy rossz hírem, annyira nem érdekelnek a Fradi meccsei, hogy még Kubatov Gábor kedvéért sem fogok kimenni egyre, de nagyon szívesen elbeszélgetnék velük” – reagált Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa a Fidesz pártigazgatójának felhívására, hogy menjen el dumcsizni a B-középbe.

A politikus elmondta, szívesen beszélne az ultrákkal arról, hogy az “Orbán-kormány a pedofilügyét pitiáner ellenzéki ügyek felfújásával akarja eltakarni”. Ezalatt a Tordai kontra Fradit üzengetést kirobbantó ügyet érti, vagyis amikor a parlamentben Fekete-Győr András füstgyertyázásáról szóló ítéletéről azt mondta, ezzel a logikával a Fradi ultráit életfogytiglanra lehetne büntetni. A szurkolók válaszul a következő meccsen molinóval üzentek a politikusnak:  

Te semmirekellő szarházi!”  

“Ha valaki, akkor a fociultrák pontosan tudják, hogy egy ilyen olcsó pirotechnikai eszköz teljesen veszélytelen” – folytatja az érvelést Tordai, aki kíváncsi arra, vajon az ultrák egyetértenek-e Vargha Tamás miniszterhelyettessel abban, hogy “a füstgyertyázás sokkal súlyosabb ügy, mint a pedofil bűncselekmények”. 

Végezetül Kubatov Gáborhoz hasonlóan Tordai is megmutatja, hol tudják meghívottjai letenni biciklijüket az Országgyűlés Irodaházánál, és elmondja, ha már a párt neve Párbeszéd-Zöldek, legyen tényleg párbeszéd a zöldek között.

Én a zöld értékeket képviselem, ők meg a bátor, zöld sasok, akik biztos nem térnek ki egy kis vita elől.

Ugye?” – zárja videóját.  

A pirotechnikai eszközök szurkolói használatával ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben:

Orbán hiányolta a stadionokból, egy szurkoló súlyos sérülést szerzett miatta, és a mai napig nem sikerült tenni ellene

A pirotechnikai eszközök legújabb áldozata egy fiatal Újpest-szurkoló volt, aki csúnya égési sérüléseket szenvedett a hétvégi, Újpest-Ferencváros mérkőzésen. Az, hogy ilyen eszköz sérülést okozhat egy magyar focimeccsen, jelzi: nálunk nem igazán sikerül angol módra megrendszabályozni a szurkolókat.