szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nála 30 évvel fiatalabb youtuberrel, Jake Paullal mérkőzik meg júliusban.

Visszatér a szorítóba az 57 éves Mike Tyson, aki július 20-án Jake Paullal, a YouTube-sztárból lett profi ökölvívóval csap össze a texasi AT&T Stadionban – derült ki a mérkőzést élőben közvetítő Netflix Facebook-bejegyzéséből. 

Netflix

It’s Jake Paul vs. Mike Tyson – yes, really! – in a LIVE BOXING event at AT&T Stadium you won’t want to miss, airing live on Netflix Saturday July 20

Mike Tyson hivatalosan 2005-ben, 50 győzelemmel és 6 vereséggel a háta mögött vonult vissza a profi boksztól, és azóta csak két gálameccsen lépett ringbe, legutóbb 2020-ban, Roy Jones Jr. ellen. 

A Tysonnál 30 évvel fiatalabb, 27 éves Jake Paul 2020-ban döntött úgy, hogy bokszolóként is kipróbálja magát, azóta 10 mérkőzésen 9 győzelmet ért el, jobbára UFC-ben szereplő ketrecharcosok ellen. Testvére, az ugyancsak youtuber Logan Paul is ezt csinálja, amellett, hogy olyan világraszóló üdítőital-bizniszt indított, amiről a magyar szülők is biztosan hallottak a gyerekeiktől

A youtuberek és a kiöregedett világsztárok őrületes pénzekért vívott mérkőzéseiről, és azok profi bokszra gyakorolt hatásairól alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

A szemünk láttára válik viccé a profi boksz, de ez nem feltétlen baj

Floyd Mayweather egy YouTube-sztárral, Logan Paullal bokszolt hétfő hajnalban, de az elmúlt években nem ő az első internet-celeb, aki a profi ökölvívószakma figyelmébe került: 2018 óta különböző YouTuberek és kiöregedett világsztárok szállnak ringbe őrületes pénzekért. Kulcskérdés előtt áll a szakma: jót tesz-e egy sportnak, ha az amatőrök a profik rivaldafényét élvezhetik, vagy az “elseggfejesedés” a kamerák színe előtt öli meg a boksz hagyatékát?