Frissítette a FreeSync követelményeket az AMD

Ezentúl nem lehet akármilyen frissítési frekvencia mellett FreeSync plecsnit szerezni.

Az AMD váratlanul bejelentette, hogy frissítik a FreeSync követelményeiket, így mostantól a kijelzőknek többet kell teljesíteniük ugyanazért a plecsniért. A fentiekkel a korábbi hitelesítések nem vésznek el, de a jövőben más minimumoknak kell majd megfelelni, így például az alap FreeSync hitelesítés abszolút igénye lett a 144 Hz-es minimális frissítési frekvencia. A FreeSync Premium ennél is továbbmegy, mivel 200 Hz-nél húzza meg a határt.

A horizontális felbontás tekintetében mindkét esetben 3440 pixel az a maximum szint, amire az új specifikáció vonatkozik, de FreeSync Premium mellett, ha egy kijelző eléri vagy meghaladja az említett horizontális pixelszámot, akkor elég a 120 Hz-es minimum határt teljesítenie a frissítési frekvencia szempontjából. Ezen túlmenően abszolút minimum igény lett az LFC is.

A FreeSync Premium Pro változatlan marad, lényegében a követelmény annyi, hogy a megjelenítőnek teljesíteni kell az új FreeSync Premium specifikációt, és mellette még fel kell kínálnia az AMD HDR rendszerével kompatibilis kijelzőoldali tone mappingot.

Az AMD szerint a FreeSync hitelesítési rendszer továbbra is a legelterjedtebb megoldás a variálható frissítési frekvenciára, nagyjából négyezer megjelenítő közül válogathatnak a felhasználók, viszont a vállalat úgy érezte, hogy a több éve meghozott követelmények a mai kornak már nem megfelelők, ezért döntöttek a minimum szintek emelése mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés