4K-s Logitech webkamera érkezett a céges miliőbe

A tripodra is költöztethető újdonság lényegesen jobb képminőséget ígér a cég korábbi Brio zászlóshajójánál.

A Logitech egy elsősorban üzleti jellegű felhasználásra szánt, 3840x2160 pixeles felbontású webkamerával jelentkezett, ami az MX Brio elnevezést kapta.


[+]

A négyszeres digitális zoomra képes, fejlesztett autofókusszal dolgozó megoldás másodpercenként 30 képkockás sebességgel tudja rögzíteni a 4K-s anyagot, azonban ha megelégszünk az 1080p-vel, ez az érték máris 60-ra növekszik. A ketyere MI algoritmusok segítségével különböző, arcalapú képjavításokat végez, tovább növelve az automatikus fénykorrekció hatását, és így jóval részletesebb végeredményre számíthatunk az elődmodell Brio 4K-hoz képest. A gyártó RightLight 3 HDR technológiájának köszönhetően a környezeti fényviszonyok befolyása jól kiküszöbölhető, és természetesen a kétegységes, nyalábformáló tömbmikrofon sem hiányzik a fedélzetről, amely 1,2 méteres hatósugárban kompetens.


[+]

Az infravörös érzékelő révén arcfelismerést támogató, 8,5 megapixeles Sony STARVIS szenzorral szerelt szerkezet üvegből lévő lencséje fedőlappal takarható, míg az alumínium készülékház lecsatlakoztatható a felfogatáshoz mellékelt, forgatást (pan), illetve döntést biztosító csíptetőről. Mindenképp említést érdemel, hogy ha a manuális konfigurálás a kenyerünk, a Logi Options+/G Hub szoftverekkel számos beállítást finomhangolhatunk (például színegyensúly, záridő, ISO-érték stb.), és amennyiben a kamerát 90 fokban lefelé fordítjuk, a felvett kép beavatkozás nélkül igazodik az új pozícióhoz, ergo beszélgetőpartnerünk a mi nézőpontunkból láthatja, hogy az asztalon épp mivel foglalatoskodunk (Show Mode).


[+]

A Windows 10 (vagy újabb), macOS 10.15 (vagy újabb), Linux, valamint ChromeOS operációs rendszerek alól munkára fogható típus kompatibilis a Microsoft DirectShow-val, és 1,5 méteres USB Type-C/Type-C kábellel kommunikál a gépünkkel. A hazai Logitech webshopban 95 000 forintért listázott, Zoom, Microsoft Teams, Chromebook, Google Meet, továbbá Streamlabs minősítéssel rendelkező termék garanciája két éves időtartamra szól, és választható színek tekintetében három alternatívánk van: fekete, halvány-, illetőleg grafitszürke, bár honi viszonylatban az előbbi egyelőre nincs jegyezve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés