Négyslotos M.2 riser kártyával gyarapodott a Sparkle kínálata

A cég üdvöskéje két ventilátorral és perforált külső borítással igyekszik PCI Express 4.0-s háttértárolóinkat hűvösen tartani.

A Sparkle egy PCI Express 4.0-s, x16-os sínbe helyezendő M.2 bővítőkártyával adott magáról életjelet, ami négyeszközös volta miatt az egyszerűen beszédes PCIe Gen4 Quad M.2 Riser nevet kapta.


[+]

A RAID 0, 1, illetve 10 tömböket támogató megoldás 22 x 42, 22 x 60, 22 x 80, valamint 22 x 110 mm-es M.2 SSD-k kvartettjét tudja elszállásolni, és az Intel VROC/AMD Raid Xpert 2 technológiákkal is barátságot ápol. A 280 mm hosszú, 120 mm magas és 17 mm vastag konstrukció nyolc hőszenzorral érkezik, és aktív hűtése egy 5, meg egy 6 cm-es, blower típusú, dupla golyóscsapágyas légkavaróval dolgozik. Meghajtóinkhoz nyolc hővezető padot tartalmaz a csomag (négy 2,8, plusz négy 1,8 mm vastagságút), míg a burkolati elemen légrések segítik a szellőzést, az I/O kereten pedig lemezaktivitást jelző LED-ek négyesfogata sorakozik.


[+]

Az EP-G4M2X4 azonosítójú, legfeljebb 256 Gbps-os adatáteresztést biztosító kártyából akár többet is használhatunk egyszerre, viszont ilyenkor ügyelni kell arra, hogy a hátulsó fénydiódák felett megtelepedett, prioritásszabályzó reteszkapcsolót a megfelelő állásba pöccintsük (a meghajtó I2C címének menedzsmentje). Ha minden igaz, a termék vételára (nettó) 105 dollár környékén mozog.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés