szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 16 éves Újpest-szurkolót szerda délelőtt műtötték meg.

Szerda délelőtt műtötték meg azt a 16 éves Újpest-szurkolót, aki a február 25-i, Újpest–Ferencváros magyar bajnoki mérkőzésen másodfokú égési sérüléseket szenvedett, miután egy pirotechnikai eszközről a parázs belepattant a ruhájába. A fiatal szurkoló bőrtranszplantációra szorult – írja az Újpest Média.

Büntetőeljárás indult az Újpest-Fradi meccsen másodfokú égési sérülést szenvedő fiatal szurkoló ügyében

Édesanyja állítása szerint a fiút a helyszíni mentősök elhajtották, mondván, hogy menjen a Honvédkórházba, mert nem tudják ellátni.

A fiatal szurkoló édesanyja szerint a helyszínen senkinek nem jutott eszébe segíteni a fián, sőt, az ott lévő mentősök elhajtották a fiút, mondván, menjen a Honvédkórházba, mert itt nem tudják ellátni.

A szülők így előbb bevitték a balesetire, majd a Megyeri úti rendőrkapitányságra mentek, ahol feljelentést tettek másodfokú égés és a mentő segítségnyújtásának elmulasztása miatt. Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás, az ügy összes körülményének tisztázása jelenleg is folyamatban van.

A napokban nagyobb cikkben foglalkoztunk a magyarországi pirotechnika szokásokkal a szurkolók körében. Ebben felidéztük, milyen állapotok uralkodtak a 2000-es évek elején, hogyan próbált meg tenni ellene az MLSZ, mit gondol erről Orbán Viktor, és mennyire volt sikeres a szövetség próbálkozása. Összehasonlításképp megnéztük azt is, mi a helyzet az angol labdarúgó-bajnokságban.

Orbán hiányolta a stadionokból, egy szurkoló súlyos sérülést szerzett miatta, és a mai napig nem sikerült tenni ellene

A pirotechnikai eszközök legújabb áldozata egy fiatal Újpest-szurkoló volt, aki csúnya égési sérüléseket szenvedett a hétvégi, Újpest-Ferencváros mérkőzésen. Az, hogy ilyen eszköz sérülést okozhat egy magyar focimeccsen, jelzi: nálunk nem igazán sikerül angol módra megrendszabályozni a szurkolókat.