DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Alonso: Úgy akarom folytatni, hogy esélyem van nyerni

A potenciális Red Bullhoz igazolásával kapcsolatban mondta ezt Fernando Alonso: még nem biztos, hogy marad az F1-ben, de ha igen, akkor...

Érdekes dolgokról beszélt ma Fernando Alonso: a Formula.hu részvételével zajló sajtóbeszélgetésen például Max Verstappen felmerült Mercedeshez igazolásáról is kapott kérdést.

„Nehéz ezt kommentálni kívülről. Nyilván én is olvastam pletykákat, de az elmúlt hónapokban sok volt a pletyka, nehéz tudni, hogy mi a helyzet. Ezt inkább Maxtól kellene megkérdezni” – válaszolta Alonso, majd kérdésre arra is kitért, hogy a pletykák szerint ő is az utódok listáján lehet a Red Bullnál.

f1-alonso-2024



„Igen, mivel nekem nincs aláírt szerződésem, és jobb ilyen listákon rajta lenni, mint a más szériában, vagy a nyugdíjban látottak listáján. A következő hetekben, a következő futamokon fogok dönteni arról, hogy elköteleződöm-e a jövőre, és először magammal kell beszélnem, hogy személy szerint én el akarom-e kötelezni magam a jövőre nézve” – magyarázta a spanyol.

„Nyilván minden mást fel kell áldoznom az életben, hogy 100%-osan készen álljak az F1-re. Először látnom kell, hogy akarom-e folytatni: én nem az vagyok, aki megújítja a szerződését csak azért, hogy F1-es pilóta legyen, utazgasson a világban, és jól érezze magát. Ha én elkötelezem magam, akkor az azért van, mert tényleg hiszem, hogy van esélyem futamokat nyerni, én a szimulátorban akarok lenni, a mérnökökkel akarok lenni, és 100%-ot akarok kérni a csapattól, amelynek én is 100%-ot adok” – fogalmazott a kétszeres világbajnok

 

Verstappen vagy a Red Bull?

Azt is megkérdezték Alonsótól, hogy vajon Max Verstappen vagy a Red Bull ilyen domináns-e – korábban Verstappent méltatta, ebben a beszélgetésben viszont a Red Bull dominanciáját emlegette:

„Az első két helyen végeztek a tavalyi bajnokságban és az első két helyen végeztek az idei szezonnyitón is. Szóval Max nagyon-nagyon magas szinten van, de ha őt kivesszük, Checo világbajnok lett volna tavaly és megnyerte volna az első futamot Bahreinben múlt héten. Szóval az autó sem túl rossz” – válaszolt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: