szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szövetségi kapitány azt mondta, az egyetlen újonc Dárdai Márton lehet, neki viszont fontos szerep juthat.

„Nem mondhatjuk, hogy november óta többen is berúgták az öltözőajtót. Nemigen van olyan labdarúgó, aki olyan teljesítménnyel rukkolt ki, amelyet látva kis túlzással képtelenség lenne kihagyni. Ha minden így marad, alighanem az eddig pályára lépők közül kerül ki az utazó keret” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak adott interjúban Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Rossi nem tartogat sok meglepetést a jövő heti kerethirdetésre. Az egyetlen újonc Dárdai Márton lehet. „Kíváncsiak vagyunk rá, szeretnénk látni, mire képes a magyar csapat mezében. Az egyedüli gond, hogy az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódott, de ha minden jól megy, az összetartás kezdetéig már rendben lesz. Meglátjuk, milyen állapotba kerül március második felére” – fogalmazott vele kapcsolatban a szövetségi kapitány.

A Dárdai család ismét csodát tehet a magyar futballal

Dárdai Pál és Palkó után Márton is megkaphatja a lehetőséget, hogy bemutatkozhasson a magyar labdarúgó-válogatottban, sőt, nem kizárt, hogy fontos szerephez jut majd Marco Rossi Európa-bajnoki keretében.

Dárdai Márton Rossi tervei szerint belső védőként kaphat lehetőséget a válogatottban, ugyanis a kapitány szerint itt érzi a legjobban magát a több poszton is bevethető játékos. Marco Rossit arról is kérdezték, mit tart jelenleg a legnagyobb gondnak a válogatottban, amire azt mondta, hogy Szalai Attila meccshiánya komoly problémát jelenthet. Szalait Dárdai Márton vagy Szalai Gábor pótolhatná, mint bal lábas védő, de „kettőjüknek együtt sincs még egyetlen válogatott mérkőzés sem, míg Szalai Attilának már több mint negyven. És azt is figyelembe kell vennem, hogy amikor számítottam rá, többnyire jó teljesítményt nyújtott. Jelen állás szerint itt a helye közöttünk” – mondta Rossi.

A szövetségi kapitányt Horváth Krisztoferről, Balogh Botondról és Varga Barnabásról is kérdezték. Horváthról elmondta, hogy szerinte kiemelkedik a Kecskemétből, még a Fradiba is beférne, sőt az olasz Torinóban is megállná a helyét (amely Kecskemétre adta kölcsön). Megjegyezte, hogy Horváth mellett Sallai Rolandnak is váltania kell nyáron, mert „sokkal több van bennük”. Elmondása szerint Sallainak egy topklubban kell gondolkoznia.

A Parmában légióskodó Balogh Botondról elmondta, „tehetséges védő, a jövő játékosa, ha így folytatja, ott lehet az Európa-bajnokságon”. Varga Barnabással kapcsolatban annak örül a legjobban, hogy egészséges.