szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pirotechnikai eszközök, tárgyak bedobálása, provokatív üzenetek és károkozás miatt sújtotta büntetéssel az FTC-t az UEFA.

Súlyos pénzbüntetést kapott a Ferencváros labdarúgó-csapata az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) az Olympiakosz ellen, görögországi Európa-konferencialiga mérkőzés miatt – írja a görög Gazetta.

Az UEFA a magyar (31 500 euró) és a görög (38 000 euró) csapatot is jelentős pénzbüntetéssel sújtotta. A Fradit megbüntették a következő tételek szerint:

  • pirotechnikai eszközök használata : 1750 euró,
  • tárgyak bedobálása: 9750 euró,
  • provokatív üzenetek: 15 000 euró,
  • károkozás: 5000 euró.

A görög lap értesüléseit az UEFA egyelőre nem erősítette meg, de a Nemzeti Sport Online megkereste a Ferencváros sajtóosztályát, amely nem cáfolta a büntetés tényét.

A Ferencváros 180 perc alatt tulajdonképpen helyzetbe sem tudott kerülni a görögök ellen (egy lesgólt leszámítva), így rúgott gól nélkül, kettős vereséggel, 2–0-s összesítéssel esett ki az Európa-konferencialiga küzdelmeiből.

A napokban nagyobb cikkben foglalkoztunk a magyarországi pirotechnika szokásokkal a szurkolók körében. Ebben felidéztük, milyen állapotok uralkodtak a 2000-es évek elején, hogyan próbált meg tenni ellene az MLSZ, mit gondol erről Orbán Viktor, és mennyire volt sikeres a szövetség próbálkozása. Összehasonlításképp megnéztük azt is, mi a helyzet az angol labdarúgó-bajnokságban.

Orbán hiányolta a stadionokból, egy szurkoló súlyos sérülést szerzett miatta, és a mai napig nem sikerült tenni ellene

A pirotechnikai eszközök legújabb áldozata egy fiatal Újpest-szurkoló volt, aki csúnya égési sérüléseket szenvedett a hétvégi, Újpest-Ferencváros mérkőzésen. Az, hogy ilyen eszköz sérülést okozhat egy magyar focimeccsen, jelzi: nálunk nem igazán sikerül angol módra megrendszabályozni a szurkolókat.