Hirdetés

DisplayPort 2.1-gyel jön a Gigabyte 4K-s OLED monitora

A cég méretes, csatlakozókkal rogyásig pakolt újdonsága 240 Hz-es, és jónéhány szoftveres okosságot is felvonultat.

Ugyan még nincs hivatalos megjelenési dátuma vagy ajánlott fogyasztói ára, de nyakunkon a Gigabyte első olyan monitora, amely két darab 2.1-es verziószámú, UHBR20-as DisplayPorttal (egy szimpla, egy mini) érkezik, ráadásul 31,5 hüvelykes, 3840x2160 pixeles felbontású OLED panelt kapott.


[+]

Az 1,07 milliárd színt 99 százalékos színtérlefedettséggel prezentáló megoldást Aorus FO32U2P-nek hívják, és 240 Hz-es képfrissítési rátájához 250 cd/m²-es tipikus fénysűrűség, AMD FreeSync Premium Pro, VESA DisplayHDR True Black 400, illetve ClearMR 13000 minősítés, továbbá 0,03 ezredmásodperces szürkéből szürkébe váltás társul.


[+]

A gyárilag kalibrált, HDMI-CEC-es kijelző láncba köthető, és az esetleges beégés ellen MI algoritmusok által hajtott funkciók védik, miközben OSD menüjéből számos, játékosokat segítő apróság elérhető (például célkereszt vagy időzítő kivetítése), de a PiP/PbP képességek sem hiányoznak a repertoárjából. Egy széljegyzetet megér az úgynevezett Tactical Switch jelenléte, aminek hála egyetlen gombnyomással 24,5 hüvelykes átmérőjűre zsugoríthatjuk az előttünk lévő képet, amit a kompetitív hajlamokkal megáldott FPS huszárok biztosan értékelni fognak. Ha a különféle szettingeket inkább billentyűzettel és egérrel babrálnák, az OSD Sidekick szoftverrel lehetőségünk nyílik rá, miután újdonsült kedvencünket egy USB Type-A/Type-B kábellel is számítógépünkhöz kötjük.


[+]

A színeket hat tengely mentén szabályozó készülék hátán az első bekezdésben már említett két DisplayPorton kívül két HDMI 2.1 bemenet, egy DisplayPort kimenet, egy videojelet, valamint 65 wattnyi kakaót közvetítő USB Type-C upstream csatoló, két USB 3.2 Gen 1 Type-A kapu, egy fejhallgató kimenet, plusz egy mikrofon bemenet állomásozik, így talán annyira nem meglepő, hogy a KVM váltó is kipipálható a specifikációs listáján.


[+]

Vészmegoldásként az RGB Fusion 2.0 technológiával címezhető hangulatvilágítással feldobott perifériába két 5 wattos sztereó hangszórót építettek be, és vezetékrendezővel kiegészített talpazata mindenhogy üléshelyzetünkhöz igazítható, a pivotba forgatást is beleértve. Amennyiben az állvány pozicionálhatósága nem elégíti ki az igényeinket, a 100x100 mm-es VESA rögzítőpont nyújtotta flexibilitásra támaszkodhatunk.

Előzmények

Hirdetés