DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Azonnali előrelépést remél Dzsiddában a Mercedes

A bahreini F1-es szezonnyitón elmaradtak a várakozásaiktól, a Szaúd-arábiai Nagydíjon viszont megmutatnák, mi is a valós teljesítménye a W15-ösnek.

Jól indult a Mercedes számára múlt héten a Formula-1-es Bahreini Nagydíj, hiszen a csütörtöki szabadedzéseken ők zártak az első két helyen. George Russell révén még az időmérőn is szerzett egy harmadik rajthelyet az alakulat, a szombati futamon viszont egyértelműen bebizonyosodott, hogy a Red Bull és a Ferrari mögött járnak – ráadásul különböző problémák is hátráltatták Russellt és csapattársát, Lewis Hamiltont.

A Mercedes F1-es csapatfőnöke, Toto Wolff is csalódáskeltőnek írta le az idényrajtot, ugyanakkor bízik benne, hogy a soron következő Szaúd-arábiai Nagydíjon rögtön javítani tudnak és megmutathatják, mi rejlik valójában a W15-ösben:

f1-hamilton-mercedes-bahrein-1



„A bahreini versenyünket csalódáskeltőként lehetne a legjobban leírni” – fogalmazott Wolff a Mercedes dzsiddai előzetes közleményében. „Az edzéseken és az időmérőn látottak után erősebb teljesítményben reménykedtünk. Mindkét versenyző elégedett volt az autó egyensúlyával a hétvége korábbi részében, valamint a W15-ös által nyújtott stabilabb alapokkal is.”

„Sajnos szombat este a hűtési teljesítményünk nem felelt meg az előrejelzéseinknek. Emiatt elég korán menedzselési üzemmódba kényszerült, ami pedig azt eredményezte, hogy a gumihőmérsékletek az optimális alá süllyedtek. Emiatt nem tudtunk közelebb teljesíteni a valós potenciálunkhoz. Frusztráló volt így kezdeni a szezont, de tanulni fogunk belőle.”

„Viszont lehetőségünk van egyből lépni egyet előre. Dzsidda egy utcai pálya, számos nagy tempójú szakasszal. Jól tudjuk majd folytatni az autóval való ismerkedést egy a bahreinitől teljesen eltérő versenypályán. A célunk egy kiegyensúlyozottabb hétvége lesz, és hogy megértsük az igazi teljesítményünket a mezőny többi részéhez képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: