DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Közleményben reagált az FIA az elnök elleni vádakra

Két vizsgálat is zajlik a BBC információi szerint Mohammed ben Sulayem ellen – a Nemzetközi Automobil Szövetség rövid kommünikét adott ki ennek kapcsán.

Mint arról mi is beszámoltunk az előző két nap során, a BBC Sport információi szerint két ügyben is etikai vizsgálat zajlik a Nemzetközi Automobil Szövetségnél a 2021 végén megválasztott elnök, Mohammed ben Sulayem ellen.

Hétfőn előbb arról írt a portál, hogy egy ismeretlen bejelentő szerint az FIA-elnök be akart avatkozni a tavalyi Szaúd-arábiai Nagydíjon Fernando Alonso büntetésének eltörlése érdekében (amelyet végül amúgy valóban vissza is vontak).

f1-bensulayem-bahrein-1



Ezt követően kedden már arról adtak hírt, hogy Ben Sulayem arra utasította az illetékeseket, hogy találjanak valamilyen problémát a Las Vegas-i pálya kapcsán, hogy az ne kaphassa meg a homologizációs engedélyt a novemberi első F1-es nagydíjra. Ezt végül a harmadik amerikai helyszín az utolsó pillanatban megkapta.

A találgatásokra a Szövetség kedd este egy rövid közleményben reagált: „Az FIA megerősíti, hogy a megfelelőségért felelős tisztviselő jelentést kapott esetleges vádakról a vezetőség bizonyos tagjait illetően. A Megfelelőségi Osztály vizsgálja ezeket az aggályokat, ahogy az a bevett gyakorlat az ilyen esetekben, hogy biztosítsa a folyamatok pontos betartását.”

Mint látható, a kétmondatos kommünikéből nem derül ki, hogy pontosan milyen vádakkal illeték Ben Sulayemet, sőt konkrétan még azt sem erősítették meg, hogy valóban az elnökről van szó. Mindenesetre az FIA egyik szóvivője az Associated Pressnek azzal egészítette ki a Formula.hu-hoz is eljuttatott közleményt, hogy aggasztja őket, hogy az ügy a sajtó elé került:

„Sajnálatos és komoly aggodalomra ad okot, hogy az ügyet előzetes engedélykérés nélkül közölték a médiával, és hogy a jelentés bizonyos elemeiről pontatlanul számoltak be” – fogalmazott az FIA.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: