Mutatjuk, milyen levelet kaptak a magyarok Ukrajna uniós csatlakozásáról

Ukrajna, Oroszország, konfliktus, háború, ukrán, orosz, 2023.12.06.
Ukrainian servicemen take part in a military training which focuses on fighting sabotage groups, in the Chernihiv region, on December 5, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Roman PILIPEY / AFP)
Vágólapra másolva!
Magyarországra óriási nyomás nehezedik, hogy a magyar érdekek ellenére azonnal járuljon hozzá Ukrajna európai uniós tagságához - írja a levélben a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Hozzáteszik: konzultációt indítottak Magyarország szuverenitásának védelméről, és ebben minden magyar elmondhatja véleményét Ukrajna uniós tagságáról és a háború finanszírozásáról.
Vágólapra másolva!

A KTK szerint óriási a nyomás Magyarországon, hogy járuljunk hozzá az orosz-ukrán háború finanszírozásához is. Annak ellenére így van ez, hogy

Magyarország még a pedagógusok béremeléséhez szükséges forrásokat sem kapta meg.

Leszögezik:

Álljunk ki közösen Magyarország szuverenitása mellett!

- fogalmaznak a levélben. A nemzeti konzultáció kérdései ITT érhetőek el!

Forrás: AFP/Roman Pilipey

A magyar emberek elsöprő többsége elutasítja, hogy Ukrajnát felvegyék az Európai Unióba

A Nézőpont Intézet kutatásával már többször foglalkozott az Origo, de Brüsszel egyre erősödő zsarolási tervei miatt fontos ismét felidézni:

a magyarok elsöprő többsége, 62 százaléka ellenzi Ukrajna teljesen abszurd csatlakozását az Unióhoz.

Forrás: Nézőpont Intézet

A kutatásból az is kiderül, még a baloldaliak 44 százaléka és a kormány álláspontjával általában szemben álló fővárosiak 54 százaléka sem ért egyet az ukrán csatlakozással.