DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Pontosan ezt várjuk tőle” – Perezt dicsérte a Red Bull

Helmut Marko szerint már az is nagy teljesítmény a mexikóitól, hogy nem semmisítette meg őt Max Verstappen az F1-es Bahreini Nagydíjon.

Max Verstappen dominálta a szombati évadnyitó Formula-1-es Bahreini Nagydíjat, a Red Bull kettős győzelmét viszont a második helyre felzárkózó Sergio Perez tette teljessé.

f1-perez-redbull-bahrein-2



Noha a mexikói több mint 20 másodperccel kikapott a regnáló világbajnoktól, az energiaitalosok F1-es tanácsadója, Helmut Marko így is megdicsérte az általa egyébként többször is kritizált versenyző szahíri produkcióját:

„Igen, nagyon jó volt a versenye. Ne felejtsük el, hogy egy darabig beszorult a Mercedes és a Ferrari autói mögé, de amint tiszta lett a levegő előtte, versenyképes köridőket produkált. De igen, Max a csapattársa, szóval már az is nagy teljesítmény, hogy nem semmisítette meg.”

Maga Perez a bahreini forduló után elmondta, hogy bár a jelentősen átszabott RB20-asnak hasonló karakterisztikája van balansz szempontjából, mint az elődjének, amellyel ő sokat szenvedett tavaly, mégis úgy érzi, hogy mindenhol jobbá vált az új konstrukció, s ez kedvezhet neki.

f1-perez-redbull-bahrein-1

Mi kell Perez maradásához?

A tavalyi bukdácsolás okán folyamatosan téma az F1-es paddockban Perez jövője, hiszen 2024 végén lejár a szerződése, és többen – mindenekelőtt a Visa Cash App RB-nél szereplő Daniel Ricciardo – is pályázhatnak az ülésére.

Amikor Christian Hornert, a Red Bull F1-es csapatfőnökét arról kérdezték, milyen kritériumokat támasztanak a mexikói elé annak érdekében, hogy megőrizze a helyét Verstappen mellett, így felelt:

„Nincs meghatározott feltétel. Eleget kell tennie azért, hogy kiérdemelje azt az ülést, és pontosan ilyen napokat kell produkálnia, mint a mai.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: