szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állítólag telefonos utasítást adott rá, hogy töröljék el Fernando Alonso büntetését.

Egy bejelentés szerint Mohammed ben Szulajem, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke a tavalyi Szaúdi Nagydíjon felhívta Hamad bin Isza al-Khalifa helyi sportfelügyelőt, és arra kérte, hogy töröljék el Fernando Alonso tíz másodperces büntetését. Mivel a versenyt nem befolyásolhatja ilyen módon az FIA elnöke, ezért vizsgálatot indítottak Ben Szulajemmel szemben – írja a BBC.

Alonso a tavalyi szaúdi nagydíjon öt másodperces büntetést kapott, amiért nem állt fel megfelelő módon a rajtrácsra. Ezt egy boxkiállás során letöltötte, ám az egyik szerelő hozzáért az autójához, még az öt másodperc letelte előtt, így újabb büntetéssel sújtották a spanyolt.

Alonso végül a harmadik helyen futott be, ám úgy tűnt, hiába ünnepel a dobogón, mert a büntetése miatt egy hellyel hátrébb sorolták volna. A futam után nem sokkal azonban mégis eltörölték a büntetését, így megőrizhette a pozícióját, vélhetően az FIA-elnök közbenjárásának köszönhetően.

Botrányba keveredett a Red Bull csapatfőnöke

A napokban látott napvilágot Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek a szexuális zaklatásos ügye, amely szerint „nem viselkedett megfelelően” a csapat egyik női munkatársával. Kiszivárgott több tucat oldalnyi, a WhatsAppból kifotózott beszélgetés, amely a jelek szerint Horner és egy kolléganője között zajlott, és amelynek egyes részletei tagadhatatlanul szexuális jellegűek.

Hornert szerdán, lényegében órákkal az idei Forma–1-es szezon rajtja előtt tisztázták a vádak alól, és egyúttal megerősítették a csapatfőnök posztján, ám ezt követően Max Verstappen apja, Jos csúnyán beleállt a csapatvezetőbe. Azt nyilatkozta, hogy az istálló „szétrobban”, ha Horner a pozíciójában marad. Szerinte a csapatfőnök„eljátssza, hogy ő az áldozat, pedig éppen hogy ő a gondok oka.”