DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Hivatalos: Bagnaia újabb két évre aláírt a Ducatival

Ahogy arra számítani lehetett, még az új szezon rajtja előtt meghosszabbították a regnáló MotoGP-világbajnok szerződését: az olasz 2026-is marad a bolognaiaknál.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Megtörtént az első, talán a legbiztosabbnak gondolt bejelentés a 2025-ös MotoGP-s felállást illetően: a Ducati megerősítette, hogy újabb két évre aláírt velük Francesco Bagnaia. A bolognaiak már korábban is jelezték, hogy szeretnék még a 2024-es idény katari rajtja előtt nyélbe ütni az új megállapodást, amelynek értelmében tehát Bagnaia legalább 2026-ig végéig az olaszok gyári csapatában fog versenyezni.

A hosszabbítás magától értetődőnek tűnt, 2022-ben Bagnaia révén jutott másodszor a MotoGP csúcsára a Ducati, tavaly pedig kiélezett küzdelemben, a tempója mellett higgadtságáról is tanúbizonyságot téve védte meg a címét, így a királykategóriában kétszeres, a Moto2-es titulusával együtt pedig már háromszoros világbajnoknak mondhatja magát Valentino Rossi tanítványa.

motogp-bagnaia-ducati



„Rendkívül boldog vagyok, hogy álmaim csapatával folytathatom a versenyzést!” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Bagnaia. „Megtiszteltetés számomra, hogy ezeket a színeket viselhetem. Fantasztikus és büszkeséggel tölt el.”

„Hihetetlen dolgokat értünk el a Ducatival és a csapatommal közösen. Az előttünk álló további három évben a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy újabb sikereket érjünk el. Hihetetlenül boldog vagyok, és készen állok, hogy pályára guruljak az idény első versenyén Katarban!”

Claudio Domenicali, a Ducati Motor Holding elnök-vezérigazgatója megjegyezte: „Pecco tényleg a tökéletes versenyző a Ducati számára. A legjobban képviseli az értékeinket: a stílust, az eleganciát és a teljesítményt” – nyilatkozta, míg Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója elsősorban az olasz motoros előző években mutatott produkcióját és érdemeit méltatta.

Bagnaia bejelentésével is még csak négy versenyző rendelkezik érvényes szerződéssel 2025-re, hiszen az esztendőnek csak Brad Binder (KTM), Luca Marini (Repsol Honda) és Johann Zarco (LCR Honda) vágott neki egy évnél hosszabb kontraktussal. A címvédő hosszabbítása papírformának számított, ám ezután őrületes keringő következhet, többek között a Ducati másik gyári üléséért is – minderről néhány hete a Formula Motocast adásában is részletesen beszéltünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: