DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Markót meglepné, ha a Mercedes nem környékezné meg Verstappent

A Red Bull F1-es tanácsadója egyértelműen erre számít, de megjegyezte: a holland hűséges pilóta. Wolff nem akarja elsietni Hamilton utódjának kiválasztását.

Amióta bő egy hónapja kiderült, hogy Lewis Hamilton 2025-re elhagyja a Mercedest és átigazol a Ferrarihoz, az egyik legégetőbb kérdés az átigazolási keringőt illetően, hogy vajon kit szerződtet a távozó hétszeres F1-es világbajnok helyére jelenlegi alakulata.

A legfrissebb híresztelések szerint pedig beállhat akár egy minden eddiginél extrémebb csavar is a történetben, ugyanis mint arról beszámoltunk, a Red Bullnál tapasztalható feszültségek és a Christian Horner körüli botrány akár odáig is fajulhat, hogy Max Verstappen a Mercedesnél köthet ki.

f1-verstappen-marko-redbull-bahrein



A bahreini nyitóhétvégén a háromszoros F1-es világbajnok apját, Jos Verstappent látták is beszélgetni Toto Wolff Mercedes-főnökkel a paddockban, utóbbi azonban ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy csupán baráti csevejről volt szó, amely során gratulált Max „külön galaxisban lévő” teljesítményéhez.

Wolffnak azért nekiszegezték azt a kérdést is, hogy elképzelhető-e Verstappen Mercedeshez igazolására, amire az F1-Insider szerint csupán annyit válaszolt, hogy „bármi lehetséges”. Igaz, Wolff a brit nyelvű médiának nyilatkozva hozzátette: „Egy versenyző mindig a leggyorsabb autót fogja választani” – jóllehet, konkrét „nemnek” ez is nehezen lenne betudható.

Mindenesetre a Red Bull Formula-1-es tanácsadója, Helmut Marko nagyon is számít arra, hogy a Mercedes megkörnyékezheti a 26 éves hollandot, akit egyébként 2028-ig köt szerződés az energiaitalosokhoz: „Meglepődnék, ha nem tennének így! De Max egy rendkívül hűséges versenyző” – tette hozzá a Krone Zeitung hasábjain Marko.

 

Wolff nem siet a döntéssel

A Horner-ügy esetleges Verstappen-szálától függetlenül is érdekes kérdés természetesen Hamilton utódlása a Mercedesnél, és ilyen szempontból extra figyelem kísérte a hétvégi Formula-2-es versenyeket, hiszen most debütált a szériában az egyik jelöltnek tartott reménységük, Andrea Kimi Antonelli.

f2-antonelli-prema-1

A 17 éves tehetség nem villogott, de ez leginkább a tejes Prema csapatra igaz volt – Wolff pedig semmiképp sem akar kapkodni a választással:

„A bajnokcsapat 17-18. helyeken végzett az F2-ben, egyáltalán nem ott kellene lenniük. Szerintem összevethetjük a csapattársával, és szerintem Oliver Bearman egy topversenyző. De mint mindig mondom, talán túl sokat is beszélek. Meglátjuk, hogyan alakul a következő néhány verseny.”

„Nem kell sietnem a pilótákat érintő döntést illetően. Lewis miatt kellett eddig sietnem, így most könnyedébbre veszem a figurát és meg fogom vizsgálni a pilótapiacot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: