DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton: A harmadik legjobb az autónk

A hétszeres F1-es világbajnok szerint építkezési fázisban van a Mercedes, a tempójuk elfogadható volt Bahreinben, de a harmadik erőnél nem jobbak jelenleg.

Az akkumulátorával küzdött a Bahreini Nagydíj elején Lewis Hamilton, aki összességében sem túl pozitívat, sem túl negatívat nem mondott a hétvégéről – úgy fogalmazott, hogy a Mercedes jelenleg építkező fázisban van az utóbbi két év útkeresését követően.

„Azt érzem, hogy az elmúlt években megvoltak ezek a problémáink, és sok versenyt töltöttünk azzal, hogy megoldjuk őket, hogy rájöjjünk, mi okozza őket. Most van egy alapunk, amire lehet téglákat pakolni és építkezni, innentől ez zajlik, és szerintem ez a csapat jó ebben” – mondta Hamilton.

f1-bahrain-thursday-35



A hétszeres világbajnok szerint a W15-ös jelenleg a mezőny harmadik legjobb autója tud lenni: a Red Bull messze van, a Ferrari közelebb, de szintén előttük jár, és szoros csatában vannak a McLarennel, akiknél szerinte gyorsabbak tudtak lenni a futamon, őt az említett műszaki hiba, valamint az elrontott időmérő hátráltatta abban, hogy megelőzze mindkettőt.

„Nehéz megmondani még, hogy mire jó ez az autó, egyelőre ez túl korai. A beállítás nem volt most ideális. Nagyon közel vagyunk a McLarenekhez, de ha jobb időmérőt teljesítek, akkor valószínűleg könnyedén lehettem volna ötödik még a problémákkal (az akkumulátor mellett a fékjei is túlmelegedtek) együtt is. Szóval szerintem ezt nézve valószínűleg nem lettem volna őrült messze a Ferraritól. De továbbra is a harmadik leggyorsabbak vagyunk” – tette hozzá a brit.

Hamilton azt is elmondta, hogy sok másodpercet veszített az első etapban az akkumulátor miatt, az egyenesekben rengeteg időt elhagyott ezzel, a fékek túlhevülése pedig olyan jelenség volt, amire nem számítottak, de ha ezeket leszámítjuk, akkor is úgy fogalmazott, hogy „a teljesítmény so-so volt most.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: