DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Hírösszefoglaló

Hornernek mennie kell? Vasárnapi F1-es hírek

Verstappen apjának nyilatkozata nagy hullámokat vert, Bahrein nem bánná, ha szombaton maradna a verseny, Carlos Sainz és a McLaren pilótái pedig óvatos optimizmussal értékelték a hétvégét.

A Max Verstappen győzelmével záruló Bahreini Nagydíj másnapján az F1 világa a futam mellett a Horner-ügytől (mi mástól) volt hangos, különösen attól a nyilatkozattól, amit Verstappen édesapja, Jos fogalmazott meg: az egykori F1-es pilóta szerint Christian Horner maradása a Red Bull szétszakadásával járhat, ezért jobb lenne, ha távozna a csapatfőnök.

horner-2024-3



A „külvilág” is egyre többet foglalkozik a Horner-üggyel, Ralf Schumacher úgy véli, csak bocsánatkéréssel vagy lemondással lehetne pontot tenni a sztori végére, míg Toto Wolff arra mutatott rá, hogy a témában nem neki kell megszólalnia, hanem a sportág vezetésének.

A Horner-ügy természetesen a Formula Podcast futamértékelő adásában is fontos szerepet kapott, az epizód ide kattintva érhető el – vagy megtekinthető alant:

Az Alpine-nál sem túl rózsás a helyzet csapaton belül, hiszen egy újabb nagyformátumú szakember távozott a francia istállótól Matt Harman technikai igazgató személyében, aki viszont felmondási idejében is folytatja a munkát az F1-ben megszokottaktól eltérő módon.

Ahol viszont pozitív a hangulat, legalábbis relatíve, az a McLaren: a szezonnyitón négy pontot szerző Oscar Piastri a vártnál gyengébb szereplés ellenére annak örül, hogy jobb formában kezdték az évet, mint tavaly, míg Lando Norris arról beszélt, hogy bár egyelőre látszólag a Ferrari mögött vannak, ez a lemaradás pályaspecifikus is lehet.

piastri-2024-bahrein-1

Ha már a Ferrari: a szezonnyitót dobogós helyen záró Carlos Sainz meglehetősen elégedetten nyilatkozott arról, hogy az idei autóval végre támadni is lehet, nem csak védekezni, és annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a csapat nem szándékosan akarta Leclerc-t elé kihozni a bokszból a szombati nagydíjon.

Apropó, szombat: a Bahreini Nagydíj első embere kifejtette, hogy mivel országában a péntek és a szombat alkotja a hétvégét, számukra kedvezőbb lenne a szombati versenyrendezés megtartása, de mint mondta, nem akarnak önzőek lenni ebből a szempontból.

zhou-bahrein-2024

Végül pedig egy hír az F1-en kívülről: a szombati katari WEC-szezonnyitó legnagyobb drámája a Peugeot hajrábéli megállása volt. Nos, azóta nemcsak az derült ki, hogy mi okozta a 2. helyről kieső egység problémáját, hanem az is, hogy a 7. pozíciójukat sem tarthatták meg, a szabályok értelmében ugyanis a kizárás sorsára jutottak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: