DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Lesznek olyan pályák, ahol a Ferrari szintjén leszünk” – Norris

A McLaren britje elárulta: a következő lépés csapatának a Ferrari utolérése – ami néhány pályán meg is fog valósulni. Az időmérőkön Norris szerint nem csak Red Bull pole-pozíciót fogunk látni.

Erősebb évkezdés, meglepő tempó – pozitív nyilatkozatokat halhattunk a 2024-es szezon első versenyhétvégéjét követően a McLaren pilótáitól, Lando Norristól és Oscar Piastritól. Bár van még hol fejleszteni az MCL38-at, a wokingiak brit versenyzője szerint idén is lesz lehetőségük a Ferrari ellen is csatázni.

Arra a kérdésre, hogy másik ligában játszik-e a Red Bull, így felelt Norris: „Nem mondanám. Carlos nem volt messze tőlük, ezen a pályán pedig amúgy is nagyon erős a Red Bull versenytempója – remek gumikezelés szükséges ide, hiszen könnyen lenyírja az aszfalt őket. Jó munkát végzett a Ferrari, az autójuk karakterisztikájához passzolt ez a pálya, de ettől függetlenül is előttük van a Red Bull.”



„Ha megnézzük az időmérőt, Charles elképesztően gyors kört teljesített, ezért szerintem itt versenyben lehetnek a Red Bull-lal, ami izgalmassá teheti az évet. Azonban a versenytempó az, ahol rendkívül domináns a Red Bull és Max” – fogalmazott a brit pilóta.

„Nagy lépésre van tőlünk a Ferrari, főleg az ilyen típusú pályákon. Tőlük pedig még egy nagy lépésre a Red Bull – így két nagy lépcsőt kell megmásznunk, de ha már az egyiket sikerül, az is remek teljesítmény. A Ferrari elérhető számunkra, és lesznek is olyan pályák, ahol az ő szintjükön leszünk – azonban olyanok is, ahol mögöttük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: